>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Дедишин: "Карпати" нічого не винні Богатінову - свої 5 тисяч гривень він отримував справно

В Україні створено підпільний синдикат

Дедишин: "Карпати" нічого не винні Богатінову - свої 5 тисяч гривень він отримував справно
Игорь Дедышин
Фото: www.sport-express.ua

Минулого тижня львівські "Карпати" втратили три очки. ФФУ оштрафувала клуб за невиконання рішень Палати з вирішення спорів. Екс-воротар львів'ян Мартін Богатінов виграв у Палаті справу проти "Карпат" (львів'яни не виконали своїх зобов'язань за контрактом з македонцем) ще у листопаді 2013 року. Однак львів'яни не поспішали виконувати рішення Палати.

Понад те генеральний директор "Карпат" Ігор Дедишин в інтерв'ю програмі "ПроФутбол" заявив, що клуб не платитиме Богатінову гроші:

"Ми не заплатимо ці гроші, тому що ухвалене рішення незаконне і ангажоване. Я впевнений, що там присутні корупційні та політичні складові. "Карпати" не бажані ні для кого. У Богатінова офіційна зарплатня становить 5 тисяч гривень, які він стабільно отримує на картку, без збоїв. Все інше - це результат його діяльності в клубі. За певний відсоток матчів є різні винагороди.

На мою думку, в українському футболі створено цілий підпільний синдикат. У нас є така людина, як Ігор Гатауллін. За те, щоб виграти справу у Палаті з вирішення спорів, потрібно дати хабара. І мені пропонували так вирішити питання на нашу користь, і зовсім нещодавно це було. Якщо сума спору становить 100 тисяч, то сума хабара деяким футбольним ділкам становить від десяти відсотків і вище. Є такі юристи, як Коробко, Скоропашкіна і Лубківський - це серйозна компанія. Через них все вирішується в органах футбольного правосуддя, а контролює ці органи Гатауллін. Глава Палати вирішення спорів Скворцов - це його ставленик і сусід по кабінету. А на вершині цієї піраміди стоїть пан Попов. По суті, він вирішує усі питання в ФФУ".

Зазначимо, що Дедишин не вперше звинувачує ФФУ і УПЛ у корупції та некомпетентності. Однак колишні футболісти "Карпат" (Федецький, Кузнецов, Борха, Крістобаль, Лукас) виграли справи проти "Карпат" (ті самі "невиконання контрактних зобов'язань") не тільки в ФФУ, а й в органах УЄФА і ФІФА. Однак у "Карпатах" виконувати ці рішення не квапляться, звинувачуючи всіх чиновників у змові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram