>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу: Ахметов був правий, кажучи, що "Шахтар" - це українська команда

У Львові вболіватимуть за "гірників"

Луческу: Ахметов був правий, кажучи, що "Шахтар" - це українська команда
Фото: ФК "Шахтер"

У вівторок донецький "Шахтар" у 2 турі ЛЧ зіграє проти "Порту". Матч відбудеться у Львові. Напередодні гри Мірча Луческу зазначив, що високо цінує суперника і матч простим не буде:

"Це нелегко - проводити всі матчі поза Донецьком. Але ми мусимо адаптуватися до ситуації і бути добре готовими до матчів. Це міжнародний імідж, рівень. Ми всі професіонали. Повторюся, нам непросто. Але попереду поєдинок Ліги чемпіонів з "Порту", і не так важливо, граємо ми вдома чи ні. Все нормально. Я думаю, футболісти перебувають в добрих кондиціях.

В цілому, ми дуже задоволені, що приїхали до Львова. Напевно, правий був наш президент, коли говорив, що "Шахтар" - українська команда, а не тільки клуб Донбасу. Підтвердження тому - всі квитки продано, і завтра буде аншлаг. Зрозуміло, "Шахтар" - це команда всієї країни, всієї України. І я впевнений, що підтримка тут буде не гіршою, а на тому ж рівні, на якому завжди була в Лізі чемпіонів у Донецьку. Ми дуже задоволені, що вибрали саме Львів для наших ігор в Лізі чемпіонів: тут дуже красивий стадіон і дуже гарне поле.

Знаю "Порту" дуже давно. Але й "Шахтар" зараз відрізняється від того, яким був раніше, 3-4 роки тому. Тоді траплялися інші речі на полі. Зараз ми по-іншому підготовлені. "Порту" - дуже сильний колектив з хорошими, кваліфікованими гравцями. Є футболісти, які більше часу в складі, є нові виконавці. Але ця команда може бути дуже небезпечною для нас.

Бернард? Коли Бернард прийшов у "Шахтар", його багато разів викликали на матчі в Південну Америку, і він не зміг адаптуватися, увійти в той ритм, яким живе команда. Упевнений, Бернард - гарний гравець і зможе щось показати в майбутньому, але зараз йому необхідний час, щоб звикнути до нашого ритму".

Нагадаємо, в першому турі ЛЧ "Шахтар" зіграв внічию з "Атлетіком", а "Порту" розгромив БАТЕ - 6:0.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram