>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Віце-президент ФФУ: Дедишину доведеться відповісти за свої слова

"Презумпцію невинуватості" ще ніхто не скасовував

Віце-президент ФФУ: Дедишину доведеться відповісти за свої слова
Анатолий Попов
Фото: shahta.org

Перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов в інтерв'ю «Футбол NEWS» повідомив, що гендиректора «Карпат» Ігоря Дедишина очікують  санкції за брехливу інформацію.

«Він мене звинувачує в корупції. Тепер, використовуючи загальновідомий принцип «презумпція невинуватості», Дедишин повинен довести мою провину і провину інших людей, прізвища яких він називав. Скільки в нього на це піде часу і коштів - я не знаю. Але він зобов'язаний це зробити.

Дедишин повинен надати вагомі докази відповідним структурам, щоб підтвердити ці звинувачення. В іншому разі Дедишина очікують серйозні санкції. Повірте, всі ті люди, яких він назвав, зроблять усе в рамках футбольного та юридичного законодавства, щоб притягнути його до відповідальності за лжеінформацію.

Я як функціонер повинен дотримуватися норм і правил. Я написав листа в Комітет етики та чесної гри з проханням розібратися в контексті тих звинувачень, які були висловлені Дедишиним. Потрібно спочатку вичерпати всі процедурні питання, пов'язані з органами футбольного правосуддя. Потім, природно, буде подано позов до суду загальної юрисдикції про захист честі й гідності з усіма наслідками.

Тому Дедишин може не сумніватися: він почав цей процес, повірте, ми його закінчимо», - сказав Попов.

Нагадаємо, раніше в ефірі програми «ПроФутбол» (канал "2+2") Дедишин повідомив, що в Україні діє підпільний футбольний синдикат, на чолі якого стоїть віце-президент Анатолій Попов. Також гендиректор «Карпат» заявив, що співробітники ФФУ та УПЛ отримують зарплату в «Шахтарі». Також Дедишин зажадав від МВС і прокуратури провести люстрацію в українському футболі.

Водночас львів'яни останнім часом неодноразово опиняються в епіцентрі скандалів. Колишні футболісти «Карпат» і їхні агенти звинувачують клуб в обмані та невиконанні контрактних зобов'язань. Кілька футболістів уже виграли справи проти «Карпат» у ФФУ, УЄФА і ФІФА. Минулого тижня ФФУ оштрафувала «Карпати» на три очки за невиконання рішення Палати суперечок за позовом екс-воротаря львів'ян Мартіна Богатінова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram