>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Анонс ЛЧ: ЦСКА прийме "Баварію" на порожньому стадіоні, Тотті в Англії ще не забивав

БАТЕ сьогодні проведе перший матч ЛЧ в Борисові

Анонс ЛЧ: ЦСКА прийме "Баварію" на порожньому стадіоні, Тотті в Англії ще не забивав

Сьогодні в рамках групового турніру Ліги чемпіонів відбудуться 8 матчів. Напередодні цих матчів журналісти офіційного сайту УЄФА підготували цікаві статистичні матеріали.

Група Е

ЦСКА - "Баварія"

Суперники зустрічалися між собою рік тому. 27 листопада 2013 року мюнхенці виграли з рахунком 3:1, здобувши рекордну десяту перемогу поспіль у Лізі чемпіонів УЄФА. До цього вони розгромили армійців (3:0) в рідних стінах. Зазначимо, що сьогоднішня гра відбудеться на порожньому стадіоні - УЄФА покарав армійців за заворушення, влаштовані московськими фанами в торішньому матчі проти МС.

"Манчестер Сіті" - "Рома"

Остання перемога "Сіті" над італійським клубом припадає на третє коло Кубка УЄФА-1978/79, коли манкуніанці забили три м'ячі "Мілану" і забезпечили собі загальну перемогу з рахунком 5:2.

Лідер Роми Франческо Тотті у суботу відсвяткував 38-річчя, і найкращим подарунком ветерану стане перша перемога на англійській землі в клубних турнірах УЄФА. Тотті жодного разу не забивав і не вигравав зі своїм клубом у дев'яти матчах в Англії, відколи в листопаді 1998 року римляни зіграли внічию з "Лідсом" (0:0) в рамках Кубка УЄФА. А найболіснішою поразкою "Роми" завершився матч-відповідь чвертьфіналу Ліги чемпіонів-2006/07 проти "Манчестер Юнайтед" - 1:7.

Група F

АПОЕЛ - "Аякс"

"Аякс" не може виграти в Лізі чемпіонів протягом семи гостьових матчів поспіль. Востаннє амстердамці поверталися додому з перемогою в жовтні 2011 року, коли з рахунком 2:0 здолали в Загребі "Динамо".

"Парі Сен-Жермен" - "Барселона"

Тренери команд Лоран Блан і Луїс Енріке пограли разом на "Ноу Камп" в сезоні 1996-97 - єдиній кампанії француза в "Барселоні". Лідер "ПСЖ" Златан Ібрагімович захищав синьо-гранатові кольори в сезоні 2009/10, у якому забив 16 голів в 26 матчах Прімери і допоміг каталонцям здобути чотири трофеї. З нинішнього складу парижан в "Барсі" також пограли Тьяго Мотта і Максвелл.

Група G

"Спортінг" - "Челсі"

"Спортинг" у трьох останніх домашніх матчах з гостями з Англії здобув три перемоги і не пропустив жодного гола. Єдиної поразки у восьми таких іграх "орли" зазнали від "Манчестер Юнайтед" на груповому етапі-2007/08. Ані до, ні після цього в Лізі чемпіонів лісабонці з англійцями не перетиналися.

"Шальке-04" - "Марібор"

"Марібор" у чотирьох єврокубкових матчах з німецькими клубами не здобув жодної перемоги. Навіть гол словенці забили лише один - у гостьовій зустрічі другого кола Кубка УЄФА-1993/94 з дортмундською "Боруссією" - 1:2. З іншого боку, на груповому етапі Ліги чемпіонів-1999/00 вони в Леверкузені зіграли по нулях з "Байєром".

Група H

"Шахтар" - "Порту"

"Порту" вже обігравав "Шахтар" в Україні. У сезоні 2011/12 "дракони" здолали гірників на груповому етапі з рахунком 2:0. Перший м'яч на 79 хвилині забив Халк, а на 90-й автоголом відзначився Разван Рац. У Португалії "Порту" переміг з результатом 2:1.

БАТЕ - "Атлетік"

БАТЕ, який програв усі вісім матчів з іспанськими клубами, вперше проведе двобій групового етапу на новенькій "Борисов-Арені". Дев'ять попередніх домашніх матчів борисовців у групових стадіях Ліги чемпіонів брав Мінськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram