>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Динамо" перемогло "Шахтар" у матчі-"бійні"

Обігравши принципового суперника, кияни піднялися на друге місце. Тепер команда Реброва випереджає "гірників" на 2 очки

"Динамо" перемогло "Шахтар" у матчі-"бійні"
Фото: ФК "Шахтер"

У центральному протистоянні туру київське «Динамо» в скандальному поєдинку переграло донецький «Шахтар».

У першому таймі обидві команди поперемінно володіли ініціативою, але гостріші атаки вдавалося проводити «гірникам». Реальні можливості для взяття воріт Рибки проґавили Тайсон, Тейшейра і Коста. «Динамівці» створили лише один небезпечний момент біля воріт Каніболоцького (усього за тайм кияни завдали 2 ударів по воротах суперника, «гірники» - 7). Ленс після слалому Кравця поскупився і замість пасу на абсолютно вільного Сидорчука пробив сам - Кучер заблокував удар голландця.

Загалом перша половина минула в жорсткій боротьбі в центрі поля. Суперники не шкодували один одного, внаслідок чого на полі постійно виникали сутички. В одному з епізодів Ілсиньо в центрі поля дуже грубо зіграв проти Кравця, який саме набрав швидкість. В іншому моменті Ярмоленко ззаду вдарив Тайсона, бразилець у відповідь ударив Андрія по спині - арбітр пробачив обох футболістів.

Після перерви «бійня» тривала. На 62 хвилині стався ключовий епізод матчу - за «рядовий» фол у центрі поля Можаровський покарав Шевчукові «гірчичник». Для В'ячеслава він виявився другим. Отримавши чисельну перевагу, кияни активізувалися і перехопили ініціативу. На 71 хвилині «Динамо» вдалося втілити свою перевагу в гол. Після навісу відзначився Домагой Віда. У цьому епізоді Каніболоцький не виручив «Шахтар», він відбив удар хорвата у ворота. Погано зіграв і Луїс Адріано - бразилець, намагаючись вибити м'яч із воріт, промазав. Зауважимо, що Віда стає злим генієм «Шахтаря». У травневому фіналі Кубка України Домагой відзначився дублем.

Пропустивши гол, «Шахтарю» вдалося перевести гру на чужу половину поля (Ракицький перемістився в напад) і створити три небезпечні моменти біля воріт «Динамо». Але Рибка зіграв здорово, впоравшись з ударами Адріано, Степаненка і Тейшейри. У «Динамо» Ярмоленко не реалізував виходу один на один.

Зазначимо, що арбітр матчу Можаровський показав у цьому матчі 10 «гірчичників» (4 - «динамівцям», 6 - «гірникам») і 1 червону картку.

«Динамо» - «Шахтар» - 1:0

Гол: Віда, 71

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram