>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу: суддя просто вбив "Шахтар"

Можаровський, на думку Містера, знущався над "гірниками"

Луческу: суддя просто вбив "Шахтар"
Фото: ФК "Шахтер"

У неділю київське "Динамо" мінімально переграло "Шахтар". Практично весь другий тайм донеччани грали в меншості - арбітр видалив з поля В'ячеслава Шевчука.

Після матчу наставник "Шахтаря" Мірча Луческу розкритикував роботу рефері Юрія Можаровського:

"Складно давати якийсь коментар. Хочеться відзначити добру публіку, яка була присутня на цьому матчі. І сьогодні ввечері я зрозумів, чому комусь не хотілося грати плей-оф (напередодні сезону Луческу запропонував провести чемпіонат за двораундовою системою – спершу "класика" у два кола, а потім чотири кращі команди грають у два кола між собою), який я пропонував. Тобто чотири рази з "Динамо", "Металістом", "Дніпром" або тими, хто посяде перші чотири місця... На цих іграх, напевно, постійно збиралося б 60-70 тисяч глядачів. Це був би спектакль, який можна порівняти з великими європейськими чемпіонатами. Ми намагалися зрозуміти, чому не схвалили такий формат? Зараз усі побачили, це навіть не обговорюється. Нашим противникам, напевно, потрібна допомога, щоб нас обіграти. Те, що сталося сьогодні, - це ганьба.

Грали дві провідні команди українського футболу. Так, як видалили Шевчука... Ані першої картки не було, ні другої. Щодо нас трактували фоли як симуляцію і, навпаки, симуляцію з боку "Динамо" - чомусь як фоли... Мені складно навіть якось коментувати це знущання над нами, над футболом, над нашими вболівальниками. Над усіма, хто був присутній сьогодні! Ми проводимо чемпіонат у дуже складних умовах. І граємо коректно всіма сторонами. З великою повагою до українського футболу. Хочеться, звичайно, щоб нас теж поважали. Те саме, що зробив сьогодні суддя з "Шахтарем", - повна неповага до нас. Обклав жовтими картками, зовсім непотрібними. До 15 хвилини було вже дві картки. Якщо це мотив, чому не схвалили формат з плей-оф... Напевно, потрібна допомога, щоб чемпіонат виграв будь-який інший клуб, але тільки не донецький! Хоча ми і вдесятьох грали досить впевнено. У нас були моменти, а у суперника проблеми. Щодо "Динамо", я поважаю цю команду. Розумію їх. Вони проходять через період, коли вже пора здобувати щось, показують гарну гру. Видно, що команда дуже добре готова фізично. І не думаю, що їм сьогодні потрібна була допомога. Залишився негативний осад. Дуже шкода, що так сталося".

Зазначимо, що Можаровський у цій зустрічі показав 10 жовтих карток і одну червону. Футболістам "Шахтаря" арбітр виписав 6 "гірчичників", а "Динамо" - 4. При цьому 2 попередження футболістам "Динамо" рефері показав уже в самому кінці матчу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram