>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Фоменко: керівники клубів до наших прохань не дослухаються

Українські та білоруські збірники перебувають у різних умовах

Фоменко: керівники клубів до наших прохань не дослухаються
Фото: EPA/UPG

У неділю в центральному матчі туру УПЛ зустрілися "Динамо" і "Шахтар". На полі під час гри вирували неабиякі пристрасті, а вже в четвер наша збірна, укомплектована здебільшого "динамівцями" і "гірниками", має провести важливий матч відбору до Євро-2016 проти Білорусі. Наставник нашої збірної Михайло Фоменко поскаржився на складний ігровий графік своїх вихованців:

"Я завжди говорив, що ми прислухаємося до керівників клубів. Все має виходити від них. Ось, наприклад, зараз нас чекає матч зі збірною Білорусі. Багато білоруських збірників грають у Росії, а там після єврокубків не проводилися матчі внутрішніх змагань. Усе спрямовано на підготовку національної команди. У нас же в цей час встигли відіграти тур. І тепер ми перебуваємо трохи в різних умовах з білорусами.

Тим більше ви бачили, скільки в неділю під час матчу "Динамо" - "Шахтар" гравці віддали емоцій і сил. Після такого швидко не відновлюються. Згадайте матч проти Франції. Уже на третій день ми проводили матч у відповідь. І якщо ми виступали практично тим самим складом, у французів вийшла половина свіжих гравців. Згадайте також матч із Польщею навесні минулого року, коли ми в гостях виграли 3:1. Добувши таку перемогу, було дуже складно налаштуватися на Молдавію. Загалом після матчів такого напруження дуже складно відновити хлопців. Але все-таки у нас є певний досвід і сподіваємося на характер та професіоналізм футболістів".

Зазначимо, в російській Прем'єр-лізі зробили перерву на прохання Фабіо Капелло. Більшість клубних керівників і тренерів негативно поставилися до рішення РФС зробити паузу, але окрім словесної критики жодної реакції від союзу. Українська Прем'єр-ліга на прохання Фоменка про перенесення гри "Динамо" - "Шахтар" відповіла відмовою, пославшись на "європейський досвід".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram