>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Попрощатися з Живцевим прийшли понад 13 тисяч осіб

"Народного футболіста" провели в останню путь

13,5 тисячі осіб відвідали церемонію прощання з Федором Живцевим. Воно відбувалося в манежі клубної академії, яка має його ім'я. Нагадаємо, Черенков, якого називали "народним футболістом", помер на 56 році життя після тривалої хвороби.

"За нашими даними, прощання відвідали близько 13,5 тисячі осіб. Ця цифра близька до офіційної, але точна інформація з'явиться пізніше", - повідомив прес-аташе "Спартака" Федір Турбін.

Церемонія тривала майже на 1,5 години довше, ніж було заплановано, через велику кількість людей, що побажали попрощатися із заслуженим ветераном спорту. Прибули на церемонію прощання і футболісти збірної Росії, які зараз готуються до матчів відбору Євро-2016.

Поховали Федора в Москві на Троєкурівському кладовищі.

Фото: "Спорт-Экспресс"

Фото: "Спорт-Экспресс"

Фото: "Спорт-Экспресс"

Федір Черенков вважається одним із кращих футболістів в історії радянського футболу і символом московського "Спартака". За "червоно-білих" Федір виступав з 1977-го по 1993 рік (з невеликою перервою). За цей час він відіграв 515 матчів (рекордсмен клубу) і забив 95 м'ячів.

У складі "Спартака" півзахисник тричі ставав чемпіоном СРСР (у 1979-му, 1987-му і 1989 році), а в 1993 році став чемпіоном Росії. У складі збірної СРСР футболіст відіграв 34 матчі, в яких забив 12 м'ячів. У 1983-му і 1989 роках Черенков визнавався кращим футболістом СРСР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram