>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Капітан Білорусі: підписавши контракт із "Шахтарем", отримав мішок - таких грошей я зроду не бачив

У Донецьку будь-яке питання вирішувалося миттю

Капітан Білорусі: підписавши контракт із "Шахтарем", отримав мішок - таких грошей я зроду не бачив
Фото: by.tribuna.com

У 2004 році нинішній лідер збірної Білорусі Тимофій Калачов перебрався з солігорського "Шахтаря" в Україну. У послугах на той момент одного з найперспективніших білоруських півзахисників був зацікавлений донецький "Шахтар". "Гірникам" у боротьбі за футболіста вдалося випередити ярославський "Шинник". Операцію донеччани провели блискавично.

"Найяскравіше враження - наскільки все виявилося просто. Приїхали, нас посадили за стіл. Переді мною з одного боку лежить контракт, з іншого - мішок грошей. Підписуй, забирай мішок і їдь. Все зрозуміло, нічого зайвого. Не скажу, скільки дали підйомних, немає сенсу. Але таких грошей я зроду не бачив. Везли їх потім цікаво. Суму за трансфер Вергейчик, по-моєму, відправив переказом. А у мене ж готівка - в такій кількості її не можна було через кордон провозити. Здавалося б, серйозна проблема. Але Донецьк про все домовився. В Білорусь в'їхали спокійненько. Ось такий мегакрутий рівень. Будь-яке питання закривалося за дзвінком або клацанням пальцями", - розповідав Тимофій в інтерв'ю газеті "Прессбол".

Зазначимо, що в "Шахтарі" Калачову так і не вдалося заграти. Берндт Шустер, високо оцінивши потенціал півзахисника, незабаром покинув Донецьк, а Мірче Луческу білорус не сподобався. У підсумку Калачов вирушив до Росії. Спершу Тимофій на правах оренди грав за підмосковні "Хімки". Зараз 33-річний Калачов є лідером "Ростова".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram