>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Уболівальники збірної Росії вивісили портрет Стрєлкова під час матчу з Молдовою

2013 року "Арену Львів" дискваліфікували за Шухевича

Уболівальники збірної Росії з футболу під час матчу з Молдовою вивісили портрети Ігоря Стрєлкова (Гіркіна) і донбаських сепаратистів, а також прапор американських конфедератів, який використовують як символ Новоросії.

Фото: Sports.ru

Матч проходив на новому стадіоні московського "Спартака" "Відкриття Арена" і закінчився нічиєю 1:1. На гол росіянина Артема Дзюби, який забив з пенальті на 73 хвилині, молдавани вже через хвилину зуміли відповісти м'ячем Олександра Єпуряну.

Нагадаємо, восени 2013 році спалахнув скандал через поведінку українських уболівальників на "Арені Львів" під час матчу із Сан-Марино. Представник ФАРЕ (організація, яка стежить за проявами расизму) побачив масові порушення з боку львів'ян, зокрема в портретах Романа Шухевича і Степана Бандери. Як підсумок, Україна проведе без уболівальників перший домашній матч відбірного турніру на ЧС-2018, а львівський стадіон дискваліфіковано на весь відбір.

Варто зазначити, що футбольну асоціацію УЄФА, яка є організатором відбору на Євро-2016, спонсорує "Газпром". УЄФА неодноразово звинувачували в ліберальному ставленні до Росії, зокрема після того, як на чемпіонат Росії з футболу заявили клуби з анексованого Криму. Українським уболівальникам при цьому заборонили вивішувати під час єврокубків банер "UEFA — we care about Russia" (УЄФА - ми піклуємося про Росію).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram