>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу: "Шахтар" вже ставав висхідною європейською зіркою, але...

"Гірникам" зараз непросто

Луческу: "Шахтар" вже ставав висхідною європейською зіркою, але...
Фото: ФК "Шахтер"

Мірча Луческу в інтерв'ю журналістам УЄФА вкотре поскаржився на нечесну конкуренцію в чемпіонаті України:

"Це ненормально, коли футбольна команда тренується в одному місті, грає в іншому і живе на виїзді. Непросто залишити таку тренувальну базу, наш стадіон в Донецьку - один із найкрасивіших і найкраще обладнаних у світі - і поїхати у зовсім нове середовище. Це непросто для всіх: як для гравців, так і для тренерів та керівництва клубу.

Я незадоволений тим, що ФФУ не прийняла пропозицію "Шахтаря" проводити матчі плей-оф у кінці національного чемпіонату. Це означало б шість додаткових матчів, які могли б показати, на що здатні українські команди, які беруть участь в єврокубках. Було б етично правильно вшановувати чемпіона України після організації плей-оф між чотирма кращими командами країни. Все це з урахуванням того, що дуже багато команд можуть грати лише на виїзді, без повноцінної підтримки своїх уболівальників. Це важка і непересічна національна першість. Конкуренцію не можна назвати повною мірою чесною, але ми мусимо з цим впоратися. Сподіваюся, "Шахтар" зможе вистояти і стати ще сильнішим, ніж раніше.

"Шахтар" - сильна команда, сильний, добре організований клуб, один із кращих в Європі й у світі. У нього величезний потенціал. На жаль, якраз в той час, коли "Шахтар" вже ставав висхідною європейською зіркою, відбулися останні події в Україні. Всі страждають від того, що довелося покинути дім, звичне середовище. Непросто жити серед незнайомих людей. Однак я сподіваюся, що ми подолаємо все це і станемо ще сильнішими".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram