>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Брат прем'єр-міністра Албанії влаштував бійку на матчі Сербія - Албанія

Безпілотник з прапором "Великої Албанії" спровокував бійку

Матч відбіркового турніру Євро-2016 між збірними Сербії та Албанії, який відбувався у Белграді, зірвали на 41 хвилині. Незадовго до перерви над полем пролетів безпілотник, на якому майорів прапор з зображенням, так званої "Великої Албанії" (включаючи Косово і ще кілька сербських територій) і написом "Споконвічне".

Фото: EPA/UPG

Такий прапор цілком природно не міг сподобатися сербам. Захисник Стефан Мітрович зірвав прапор, спровокувавши тим самим бійку: до нього одразу підбігли гравці збірної Албанії і зав'язалася бійка. Не залишилися осторонь і фанати. Деякі вболівальники почали кидати на поле фаєри, цілячись в албанців. А найактивніші прорвалися на поле і почали бити албанських гравців. У тому числі і стільцями.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

У результаті арбітр зустрічі англієць Мартін Аткінсон вирішив відвести команди в підтрибунне приміщення. У відповідь, делегація гостей заявила, що команда вийде на поле тільки, якщо трибуни будуть порожніми. Матч так і не відновили.

Пізніше стало відомо, що до заворушень причетний брат прем'єр-міністра Албанії Олсі Рама, якого затримали в Белграді. Нібито це він придумав і втілив у життя ідею з безпілотником.

Нагадаємо, що між Сербією та Албанією існують давні історичні протиріччя. У югославській і албанській історичній науці досі тривають суперечки про походження албанців і їх споконвічних земель. Яблуком розбрату вважаються області Косово і Метохія. Серби вважають ці регіони частиною своєї країни. В Албанії, навпаки, вважають, що Косово завжди належало албанцям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram