>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росію можуть покарати за "Стрелкова" на матчі з Молдовою, - FARFARE занимается вопросами дискриминации в футболе, один из элемеE

"М'яч" зараз на половині поля УЄФА

Росію можуть покарати за "Стрелкова" на матчі з Молдовою, - FARFARE занимается вопросами дискриминации в футболе, один из элемеE
Фото: Sports.ru

Координатор програм FARE Павло Клименко вважає, що УЄФА покарає Росію за символіку так званих "Новоросії" і "ДНР" (фани розвісили банери з портретами терористів Стрєлкова і Ко на матчі з Молдовою):

"Дисциплінарний регламент УЄФА однозначно забороняє будь-яку політичну і провокаційну символіку - тому, звичайно, це є порушенням. Зокрема, пункт 16 прямо передбачає заборону такої символіки.

Чи будуть санкції, залежить виключно від того, чи вніс делегат матчів у Москві інцидент у свій підсумковий звіт. Нагадаю, в Москві делегат просив прибрати ці банери, але, очевидно, вирішив не наполягати через міркування безпеки, оскільки конфлікт міг загрожувати іншим уболівальникам.

FARE займається питаннями дискримінації у футболі, один з елементів якої - пропаганда радикально націоналістичних рухів і неонацистських символів. Символіка "ДНР" є політичною.

Якщо ФФУ, наприклад, вважає ці прапори провокаційними згідно з пунктом 16, вони можуть звернутися до Дисциплінарного комітету УЄФА з приводу їх використання під час матчів, довівши до відома УЄФА свої претензії. FARE займається проявами дискримінації, тому нас турбують випадки вигнання ромів із Донецька і нещодавні "закони" про кримінальну відповідальність за гомосексуальні зв'язки. Це, зрозуміло, крім усього, що відбувається в рамках військових дій. Тому ми, звичайно, звернули увагу УЄФА на контекст використання цієї символіки.

Зараз усе залежить від змісту звітів делегатів, чого ми не можемо знати".

Зазначимо, перед цим УЄФА заборонило українським фанам вивішувати банер "УЄФА – ми дбаємо про Росію".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram