>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІФА і УЄФА щодо України застосовують подвійні стандарти, - лідер львівських фанів

Фанати використовували звичайні фаєри і петарди

ФІФА і УЄФА щодо України застосовують подвійні стандарти, - лідер львівських фанів
Фото: Стоп-кадр с видео на какнале www.youtube.com/user/MyLoveDonetsk с матча Украина-СанМарино

У Львові вважають, що чиновники ФІФА, УЄФА і FARE упереджено ставляться до України. Такої думки дотримується голова громадської організації "Завжди вірні" (львівські ультрас) Тарас Павлів.

"Директор стадіону написав, що фанати використовували світлошумові гранати? Він може вигадувати собі що завгодно. Ну яка світлошумова граната? Усі прекрасно знають, який від неї ефект. Їх бачили в дії на Майдані... Це були звичайні петарди, звичайні фаєри, які використовуються на кожному матчі. Слід уже давно зрозуміти, що в УЄФА, ФІФА та FARE постійно існують подвійні стандарти. Деяким уболівальникам прощаються витівки, за які інших одразу штрафують і дискваліфікують стадіони", - заявив Павлів в інтерв'ю телеканалу ZIK.

Нагадаємо, УЄФА скерувало ФФУ офіційний лист з приводу порушень, зафіксованих на нещодавньому відбірному матчі Євро-2016 Україна - Македонія, що відбувся на "Арені Львів". Зокрема, йдеться про використання піротехніки. Крім того, делегат УЄФА зафіксував на стадіоні прояви расизму і продаж алкогольних напоїв.

Додамо, що це не перше порушення на "Арені Львів". Рік тому за підсумками матчу Україна - Сан-Марино ФІФА дискваліфікувало "Арену Львів" на п'ять років. Санкції стосуються саме змагань у рамках ЧС під егідою ФІФА (тобто відбірного циклу на ЧС-2018). Тепер, мабуть, у Львові заборонять проведення і матчів європейського відбору. Адже зараз УЄФА через події на сході країни дозволив Україні проводити міжнародні матчі лише у двох містах - Києві та Львові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram