>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Албанію за побоїще в Сербії слід покарати "технарем", - консультант ФІФА

Гості спровокували заворушення в Белграді

Албанію за побоїще в Сербії слід покарати "технарем", - консультант ФІФА
Фото: EPA/UPG

У побоїщі, влаштованому під час матчу Сербія - Албанія, винуваті гості. Такої думки дотримується консультант ФІФА з питань країн Східної Європи та Середньої Азії Валерій Чухрій.

«Ми маємо справу з доволі складною ситуацією. Але, на мою думку, перш за все, варто покарати албанців як сторону, яка спровокувала конфлікт.

Не маю уявлення, як пронесли на гру все це обладнання. Однак якщо головним підозрюваним є присутній на матчі брат прем'єр-міністра Албанії, то для такої персони не складно взяти із собою будь-який предмет на VIP-трибуну. Навряд чи співробітники МВС Сербії могли влаштувати йому серйозний огляд.

Думаю, одним із варіантів санкцій могла б бути технічна поразка збірної Албанії з рахунком 0:3», - цитують Чухрія «Известия».

Нагадаємо, що зустріч зупинили на 42 хвилині після того, як над полем з'явився безпілотник із прикріпленим до нього прапором албанських націоналістів (ним нібито управляли з віп-ложі). Сербські футболісти спробували зірвати його, в результаті все переросло в бійку між гравцями команд, а згодом - і глядачами. Зустріч так і не дограли. Згодом албанці заявили, що в Белграді їх постійно ображали, а на стадіоні постійно кричали «Убий албанця». Після матчу футболістів збірної Албанії побили поліцейські й охоронці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram