>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Хацкевич не має ворогів у білоруському футболі, - головред "Прессбол"

"Динамівця" чекають у Мінську

Хацкевич не має ворогів у білоруському футболі, - головред "Прессбол"
Фото: sport-xl.net

У Білорусі повним ходом ідуть дискусії щодо нового головного тренера національної збірної. Одним із претендентів на вакантний електричний стілець є тренер другої команди "Динамо" Олександр Хацкевич.

Головний редактор "Прессбол" Сергій Кайко вважає, що Олександр буде оптимальним вибором у сформованих умовах.

"Щодо взаємин із клубами, то тренер збірної, звичайно ж, має бути фігурою рівновіддаленою. І певною мірою навіть компромісною. Запрошувати сьогодні у збірну людину, якого не шанує - умовно - Капський (гендиректор БАТЕ)... Або - знову умовно - Чиж (бос мінського "Динамо")... Напевно, це недалекоглядно. У білоруському футболі і так чимало внутрішньої напруги - навіщо підливати масла ще?

Хацкевича або Гуренка? Обидва великі в минулому футболісти і молоді зухвалі тренери. Але в ту саму систему цінностей клубів вищої ліги вони вбудовуються, м'яко кажучи, не однаково. Я от знаю, що в Борисові не надто шанують Сергія Віталійовича. Вже не вгадуватиму чому, можливо, це щось від колишнього суперництва, коли Гуренко був динамівцем. Це ні погано, ні добре - звичайна історія для професійного спорту. Хацкевич у цьому сенсі - кандидат помітно більш виграшний. У "Динамо" його шанують як вихованця і легенду, він у клубі грав, тренував і завжди йшов без конфліктів. Характерно, що з неприхованою симпатією ставиться до Олександра Миколайовича і БАТЕ. Конкретно - Капський. Дуже здивуюся, якщо взагалі дізнаюся, що в нашому футболі є хтось, що має антипатію до Хаца. Інакше кажучи, щодо сумісності з середовищем проживання ця кандидатура, мабуть, оптимальна. У нашому футболі греблю гати тих, хто різко проти будь-якої іноземної креатури. Є "доброзичливці" у Кубарєва, Кріушенка, Байдачного... Тому, якщо в збірну прийде Хацкевич, йому всі побажають удачі. Ну або майже всі. Щоправда, практика показує, що будь-яка лояльність має межу. У футболі вона наступає дуже скоро - варто тільки кілька разів болісно програти", - цитує Кайка by.tribuna.com.

Нагадаємо, що Олегу Блохіну, за словами його агента Шандора Варги, була б цікава робота зі збірною Білорусії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram