>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Це зараз Ахметов платить за гравців, а раніше в Донецьку працювали по-іншому, - екс-президент мінського "​​Динамо"

Яскович у "Шахтарі" не затримався

Це зараз Ахметов платить за гравців, а раніше в Донецьку працювали по-іншому, - екс-президент мінського "​​Динамо"
Фото: news2000.com.ua

1997 року донецький «Шахтар» підписав контракт із захисником мінського «Динамо» і збірної Білорусі Олександром Ясковичем. Однак найбільш високооплачуваний гравець білоруської ліги не зумів заграти в Донецьку. Отримавши травму, він провів за «гірників» лише 5 ігор і виїхав до Росії («Анжі», «Том», «Москва»). Євген Хвастович, тодішній бос мінського «Динамо», в інтерв'ю by.tribuna.com заявив, що «Шахтар» просто украв футболіста:

«Яскович пішов у донецький «Шахтар» без нашої згоди. Він пішов на обман, написав листа в федерацію про те, що йому не виплачується зарплата, доклав якісь фіктивні документи. У підсумку йому було дозволено піти як вільному агенту. Футболісти ж не розуміють, як працює підприємство. Як отримувати з «Динамо» 5000 - це так. А коли мова заходить про перехід, то всім хочеться піти безкоштовно, тому що в такому разі він отримає вищу зарплату.

Плюс донецький «Шахтар» повів себе не так, як робить це зараз. Це сьогодні пристойний бізнесмен Рінат Ахметов дозволяє собі розраховуватися за гравця із солігорського «Шахтаря». А в ті часи на Донеччині звичними були трохи інші методи.

Ми зібрали документи з підписами Ясковича про те, що всі суми він отримував. На той момент федерація могла дати статус вільного агента футболістові, який не отримує повною мірою зарплату. Ми це розуміли і не допускали затримок за цими сумами, щоб мати можливість продати футболіста. Були затримки з грішми, які виходили поза межі контракту. Але БФФ не розбиралася в цьому і просто дала статус вільного агента. А за методикою УЄФА виходило, що «Шахтар» винен нам майже 700 тисяч доларів.

У підсумку ми не отримали цих 700 тисяч доларів. З бюджетом у три мільйони все-таки це суттєво. А такий зрив був не єдиним. Нам залишилися винні дуже багато команд. Цих грошей цілком вистачило б на добре життя. За того самого Маковських київське «Динамо» теж до кінця не розрахувалося. Скористалося ситуацією. Спочатку Київ перерахував, здається, 150 тисяч».

Також Хвастович повідомив, що Григорій Суркіс не до кінця розрахувався за трансфери Белькевича і Хацкевича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram