>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Держдума хоче обмежити зарплату футболістів збірної Росії

Депутати не розуміють правил гри?

Держдума хоче обмежити зарплату футболістів збірної Росії
Василий Березуцкий
Фото: EPA/UPG

Депутати російської Держдуми вирішили боротися з надто великими, на їхню думку, зарплатами футболістів. Наприклад, шість депутатів від фракції КПРФ внесли до Держдуми законопроект, що передбачає обмеження зарплат спортсменам, які вибули вже на ранніх етапах змагань. Автори цієї ініціативи заявили, що придумали цей законопроект після вильоту збірної Росії на груповому етапу ЧС-2014.

«У світлі невдалого виступу збірної команди Російської Федерації з футболу на чемпіонатах світу та Європи проект закону спрямований на мотивування тренерів і членів збірних команд Російської Федерації для успішнішого виступу на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу, чемпіонатах Європи та інших міжнародних змаганнях.

Враховуючи високий рівень зарплат у збірних окремих видів спорту, запропоновано обмежити рівень виплат у разі вибування зі змагань на ранніх етапах», - йдеться в законопроекті.

Зазначимо, що протягом кількох місяців законопроект проходив усі необхідні стадії попередніх розглядів і погоджень, і зараз рішенням ради Держдуми його обговорення включено в приблизну програму засідань у грудні.

Зазначимо, Фабіо Капелло з 6,6 млн євро на рік є найбільш високооплачуваним тренером національної збірної. Водночас футболісти отримують зарплати в клубах, а не збірних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram