>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Бос "Ювентуса": італійський футбол не розвивається, а повзе зі швидкістю равлика

Двадцять років тому Англія і Німеччина заздрили серії А

Бос "Ювентуса": італійський футбол не розвивається, а повзе зі швидкістю равлика
Фото: http://чемпионатиталии.рф

Президент "Ювентуса" Андреа Аньєллі поділився думкою про кризу в італійському футболі:

"Якщо неупереджено і об'єктивно подивитися на ситуацію в італійському футболі, не можна не помітити сильний спад. Керівництво намагається переконати нас, що Італія втрачає свої позиції у всіх секторах економіки, а футбольна індустрія зростає, хоч і не так швидко, і це нібито має нас заспокоїти. Але наше зростання пов'язане в першу чергу з розвитком телевізійного ринку.

Менш ніж 20 років тому Англія, Німеччина та Іспанія дивилися на Італію, як на приклад. Сьогодні нас обходять за всіма показниками: за доходами, за стійкістю бізнесу, за спортивними результатами, щодо заповнення стадіонів і за коефіцієнтом в рейтингу УЄФА. Зараз ми намагаємося захистити наше 4 місце від португальців.

10 років тому доходи у день матчу були однакові в серії А і бундеслізі, в Іспанії вони були трохи вищими, в Англії - вищими втричі. Вже тоді ми рухалися зі швидкістю черепахи, а тепер ми опинилися у становищі равликів. Німецькі й іспанські доходи у день матчу перевищують наші удвічі. Цей показник для серії А вже впав нижче за 200 мільйонів євро, 20% з яких забезпечив "Ювентус Стедіум".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram