>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ріанчо: у нас із Ребровим тандем, але Сергій - головний

Іспанський асистент годує гравців "пюре" і займається самокритикою

Ріанчо: у нас із Ребровим тандем, але Сергій - головний
Фото: fcrubin.ru

Помічник головного тренера київського «Динамо» Рауль Ріанчо в інтерв'ю програмі «ПроФутбол» на телеканалі «2+2» розповів про свою роботу з Ребровим і тактичні особливості «Динамо»:

«У своїй кімнаті на базі «Динамо» я проводжу більшу частину свого вільного часу - 8-10 годин на добу, адже я трудоголік. Я тут живу, вчу російську мову. На своєму комп'ютері я вивчаю суперників, аналізую наші матчі. За кілька днів до гри мені на флешку скидають кілька останніх виступів суперника. Ми похвилинно розписуємо їхню гру, а потім я кажу своєму помічникові, що потрібно вирізати. У фіналі ми отримуємо 15-хвилинний ролик з ключовими моментами гри суперника. Я називаю такі ролики «пюре» - продукт, яким ми годуємо футболістів, він повинен легко засвоюватися в їхніх головах.

Українські футболісти дуже добре підготовлені технічно і прекрасно розумію командну тактику. Але існує одна проблема - вони не надто сильні в індивідуальній тактиці. Поясню, що я маю на увазі. У кожному матчі є ситуація, коли футболіст повинен сам вирішити, як зіграти, куди побігти, куди віддати передачу. І тут з'являються проблеми з швидкістю прийняття рішення. Наша структура гри на полі складається з трикутників і ромбів. Коли вони дуже широкі - це помилка. Маленькі і компактні ромби дозволяють добре захищатися і швидко починати атаку після відбирання м'яча. Коли ми не відповідаємо структурі, то стаємо дуже вразливими. Якщо наш суперник компактно обороняться, то ми можемо дозволити, щоб один футболіст був вільний і діяв поза командною структурою - це допомагає вийти з пресингу. Якщо нема компактності, то контроль м'яча неможливий. Відстань між футболістами не повинна перевищувати 15 метрів. У нас є дошка для самокритики. Під час розборів після матчів кожен стає перед нею і критикує себе. Спочатку це роблять тренери, потім футболісти. Я, наприклад, перепрошую, що часто під час матчів кричу на футболістів, буваю занадто емоційним. Такий уже мій характер...

Ребров? П'ять фантастичних років я провів у казанському "Рубіні", де ми й познайомилися із Сергієм. Уже потім Ребров запросив мене в «Динамо». Коли Блохін був головним тренером, ми із Сергієм готували для нього всю інформацію, а він її обробляв і приймав ті рішення, які вважав потрібними. Коли головним став Сергій, ми зробили акцент на контролі м'яча і компактному розташуванні на полі. Ми хотіли поліпшити роботу команди з м'ячем, адже раніше робота велася в іншому стилі - хлопці грали в силовий футбол і широко розтягувалися по полю. У нас із Сергієм тандем, ми під однаковим кутом дивимося на футбол і хочемо йти одним шляхом, але Ребров - головний, тому вся відповідальність лежить на ньому ».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram