>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу: сподіваюся, фани у Львові будуть уболівати цивілізовано

"Містер" попросив допомоги в публіки

Луческу: сподіваюся, фани у Львові будуть уболівати цивілізовано
Фото: ФК "Шахтер"

Сьогодні донецький «Шахтар» у рамках 4 туру групового турніру ЛЧ зіграє з білоруським БАТЕ. Напередодні матчу Мірча Луческу попросив фанатів «уболівати» цивілізовано:

«Перше: чому все-таки не заповнений зал? Це ж Ліга чемпіонів, і в ній виступає одна українська команда! Тому перед лігочемпіонівським матчем зал, напевно, мав бути забитий повністю. Ми робимо це все для всього українського футболу, ми піднімаємо його рейтинг, набираємо очки, тоді як інші команди в єврокубках, на жаль, їх втрачають. Хотілося б більше респекту, поваги й інтересу до нас. Ми варті цього.

Щодо гри - однозначно вона буде складною. Кожен матч має свою історію. Поєдинок починається з рахунку 0:0, як зазвичай. Ми будемо грати з командою, яка напевне приїде максимально зібраною і сконцентрованою після поразки на своєму полі. Якщо в прийдешній зустрічі хтось і може щось програти, то це тільки ми. Суперник же - тільки виграти. Тому потрібно інтерпретувати всі моменти матчу дуже уважно.

Не забуваймо, що перед матчем з нами БАТЕ обіграв «Атлетік», діючи при цьому дуже впевнено. За останні роки наш суперник виграв багато європейських поєдинків, в тому числі в основного складу «Баварії». І дуже переконливо! Зважаючи на це, я чекаю, що матч буде непростим. Тому нам, звичайно, потрібна допомога публіки. Ми все ж представляємо український футбол - і на своєму стадіоні, і на інших аренах країни.

Єдине прохання - щоб на грі не було фаєрів, банерів. Щоб не дискваліфікували стадіон. Це наше бажання. Щоб вболівальники прийшли нас підтримати і ми домоглися перемоги, завоювали три очки, які збільшать шанси на вихід із групи. А ми спробуємо віддячити їм гарною грою і хорошим результатом. Останні два інциденти під час поєдинків змусили УЄФА дивитися пильніше на нас, на наш стадіон, на те, як поводяться глядачі. Це не дуже приємно. Хотілося б, щоб уболівальники продемонстрували, що можуть уболівати цивілізовано, спортивно і в рамках правил, незважаючи навіть на те, що це не наш рідний стадіон».

Нагадаємо, на двох останніх міжнародних матчі на «Арені Львів» («Шахтар» - «Порту» і гра збірних України та Македонії) делегати УЄФА і FARE зафіксували низку порушень. Зокрема, ультрас кидали на поле фаєри, вивішували заборонені банери і скандували расистські кричалки. Оскільки «Арена Львів» уже потрапляла під санкції (ФІФА заборонив проводити матч під своєю егідою - відбір на ЧС-2018 - через поведінку фанів на матчі Україна - Сан-Марино), не виключено, що стадіон покарають іще раз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram