>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Чорношкірі гравці можуть бойкотувати ЧС в Росії через расизм, - радник ФІФА

Футболістам з Африки небезпечно перебувати в Москві

Чорношкірі гравці можуть бойкотувати ЧС в Росії через расизм, - радник ФІФА
Фото: ukrgazeta.com

Радник ФІФА з расистських питань Токіо Сексвейл остерігається, що чорношкірі гравці можуть бойкотувати чемпіонат світу в Росії. За його словами, це вимушений захід з боку футболістів, який допоможе звернути увагу президента країни Володимира Путіна на проблему расизму в футболі і спонукає главу держави до конкретних дій.

"Є загроза того, що чорношкірі гравці вирішать не їхати в Росію. Але цього не можна допустити. Я говорю про це як представник ФІФА і людина світу. Так далеко заходити не можна. Якщо такі речі почнуться, і ніхто не візьме на себе роль лідера, то всі проблеми лише виростуть як грудка снігу. Вважаю, що в Москві небезпечно перебувати людині мого кольору шкіри. Багато людей бояться їхати туди".

Зазначимо, що Сексвейл був частиною кампанії боротьби з апартеїдом, за що потрапив до в'язниці на острові Роббенайланд в ПАР. Зараз його дуже стурбувало зростання кількості інцидентів на ґрунті расової дискримінації в російській Прем'єр-лізі. Зокрема, наставник "Ростова" Ігор Гамула, добре відомий в Україні, на одній із післяматчевих прес-конференцій кілька разів вжив слово "чорний", коли говорив про африканських легіонерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram