>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гра "Шахтаря" й "Олімпіка" ледь не завершилася бійкою, - Луческу

У матчі Прем'єр-ліги "гірники" розгромили "сусідів" - 5:0

Гра "Шахтаря" й "Олімпіка" ледь не завершилася бійкою, - Луческу
Фото: sport.segodnya.ua

У неділю в Києві донецькі "Шахтар" і "Олімпік" провели товариський матч. Гру урвали на 40-й хвилині з ініціативи головних тренерів команд Мірчі Луческу і Романа Санжара: обидві команди діяли брутально, і банальний спаринг міг перерости в побоїще.

Після матчу "Містер" розповів, чому ухвалили таке рішення:

"Зі самого початку футболісти "Олімпіка" вийшли на газон "заведеними". Вони були налаштовані так, ніби це вирішальний матч чемпіонату України. А це всього лише товариська гра, просто тренування! Але з кожною хвилиною агресія наростала. Футболісти "Шахтаря" почали відповідати тим самим. Я це відчував і бачив. Гра стала жорсткою, навіть жорстокою з обох боків. Здавалося, що ми проводимо не тренування між командами з одного міста, а поєдинок "Шахтар" - "Динамо". Товариський поєдинок перетворився на безкомпромісне протистояння. У нас усі матчі з "Олімпіком" такі. І з донецьким "Металургом" те саме. Я старався заспокоїти футболістів. Кричав, що це просто тренування. Можливо, свою роль зіграло те, що судив матч діючий арбітр Сергій Лисенчук, - і гравці влаштували протистояння не на життя, а на смерть. Але я нікого не буду захищати: агресія була з обох сторін, винуваті обидві команди!

Припинення гри? Це наше спільне рішення з Романом Санжаром. Ми не хотіли втратити гравців. А все до цього йшло. Залишалося буквально півкроку до бійки. Пограй ми ще трохи - і хтось би з футболістів отримав перелом або серйозно травмувався. Цього не можна було допустити".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram