>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Зідан випустив на заміну свого сина Енцо

Зідан-молодший, незважаючи на пропозицію з іспанської "молодіжки", залишився вірним Франції

Син Зінедіна Зідана Енцо дебютував за «Кастілью» (молодіжна команда «Реала»). Пікантності цій події додав той факт, що очолює «Кастілью» власне Зізу.

На 88 хвилині домашнього матчу проти команди «Конкерсе» на табло горів рахунок 2:1 на користь мадридців - із цим результатом гра в підсумку і закінчилася. Стоячи в чорному пальті біля крайки поля, Зідан узяв за руку 19-річного хлопця і, показуючи на поле, почав давати вказівки футболістові, який мав дебютувати за другий склад «Королівського клубу». На майці в нього було написано Фернандес - це прізвище його матері-іспанки. Прізвище батька юний півзахисник брати не наважився, побоюючись зайвого тиску.

Фото: peru21.pe

Енцо займався в академії мадридців із шести років, і в кожній віковій категорії його вважали одним із найбільш талановитих хлопців.

Перше тренування з основою «Реала» Зідан-молодший провів 5 вересня 2011 р. під керівництвом Жозе Моурінью. Для мадридців це звична практика - гравці другого-третього-четвертого складів іноді працюють з основою, щоб бачити, до чого їм потрібно прагнути. Енцо займався пліч-о-пліч з Кріштіану Роналду, Озілом, Ді Марією і Кака, а його батько, тоді директор клубу, дивився за сином із трибуни.

У минулому сезоні, коли Зідан був другим тренером «Реала», Енцо вийшов на позиції лідера в третій команді «Королівського клубу». Ті, хто уважно стежив за її виступами, знали всі його переваги і недоліки. До останніх зараховують запальний характер, що часом призводить до нерозумних видалень, і не ідеальну фізичну підготовку. Зате з технікою в Енцо повний порядок - він майстер дриблінгу і відмінний плеймейкер. Він однаково добре грає обома ногами, славиться ударом здалеку і баченням поля. Іспанські журналісти наголошують, що щедрі компліменти Зідану-молодшому вони роздають не тому, що пам'ятають, чий це син. Просто він і справді талановитий півзахисник.

Поряд із 19-річним Енцо в школі «Реала» займаються ще троє синів Зідана: 15-річний воротар Лука, а також 11-річний Тео і Еліас. Тренери мадридців називають найталановитішим із синів Зідана саме старшого, і Енцо дебютував би цього сезону за дубль «Реала», мабуть, із будь-яким тренером.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram