>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Капелло спеціально знищує збірну Росії, - Жириновський

Депутати вважають, що Фабіо мусить піти

Капелло спеціально знищує збірну Росії, - Жириновський
Фото: EPA/UPG

Депутати російської Держдуми знову розкритикували Фабіо Капелло, під чиїм керівництвом збірна Росії падає все нижче і нижче. Цього року національна команда не змогла вийти в плей-оф на чемпіонаті світу в Бразилії, набравши в груповому етапі лише два очки, а після чотирьох ігор відбіркового турніру Euro-2016 має у своєму активі лише п'ять очок і посідає третє місце в групі.

Голова комітету Держдуми РФ Ігор Ананських заявив, що виступи збірної Росії у 2014 році можна вважати вкрай незадовільними:

"Безумовно, виступ нашої збірної цього року можна оцінити як вкрай незадовільний. З тими перспективами, що є в нашому футболі, з таким високооплачуваним і висококваліфікованим спеціалістом ми всі розраховували на успішніший виступ нашої команди. Я не знаю причин такого виступу нашої збірної. Але, безумовно, це прерогатива головного тренера, в чию роботу не повинні втручатися. Ми маємо просто отримувати результат від його роботи. Він визначає склад, тактику, і він у підсумку стає винним за неуспішні виступи наших футболістів".

Володимир Жириновський пішов далі і в ефірі каналу "Россия 24" закликав вигнати європейця Капелло:

"Він не хоче, щоб наша команда перемагала. Він чужа для нас людина. Можливо, він у завуальованій формі виконує санкції Євросоюзу у сфері футболу. Він тренер нашої команди, але робить все, щоб вона мала найнижчі результати, щоб вона програвала. Він європеєць, від Євросоюзу виступає.

Уже після чемпіонату світу, влітку, його треба було вигнати. Він же дав нам найгірший результат. З кращими результатами чесні тренери йшли. Ми кличемо його до Державної думи. Він не приходить. Плює на парламент країни, плює на нашу честь партійну.

Ми мусимо вигнати цього тренера, щоб духу його не було. Від нього відчуваються санкції Євросоюзу проти Росії. Він їх завуальовано проводить стосовно нашої команди, заважаючи їй добитися кращого результату".

Нагадаємо, Капелло на початку 2014 року підписав з РФС новий контракт до липня 2018 року. Згідно з новою угодою Фабіо, отримуючи по 6,6 млн євро в рік, став найбільш високооплачуваним тренером збірної в світі. Однак після провалу на ЧС РФС припинив платити зарплату тренеру. У підсумку, Капелло вже п'ять місяців працює безкоштовно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram