>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Самарські "Крила" виплатили агентам близько $5 млн

Не дарма Толстих оголосив війну "жучкам"

Самарські "Крила" виплатили агентам близько $5 млн
Фото: gladstonesoccer.com

У російському футболі назріває великий скандал. Самарські "Крила Рад", які раніше фінансувалися з обласного бюджету, заплатили футбольним агентам близько 5 млн доларів. Про це повідомляє "Новая газета", оприлюднивши цитати зі зведеного звіту Федеральної податкової служби (ФПС) і Федеральної служби з фінансового моніторингу (Росфінмоніторинг), до якого включені угоди 2012-2013 років між професійними футбольними клубами та агентами.

Перехід півзахисника Євгена Баляйкіна став найдорожчим для "Крил": за участь у переговорах і забезпечення трудового договору більш як 1 млн доларів отримав агент Михайло Череповський.

Ще на 300 тисяч доларів з Череповським укладено угоду на організацію переходу захисника Івана Таранова.

За даними ФПС, для організації трудового договору між клубом і нападником Сергієм Корніленком уклали угоду вартістю 532 тисяч доларів з агентом Олександром Лопирьовим.

Відомий агент Павло Андрєєв отримав 489 тисяч доларів за послуги з укладення контракту з хавбеком Сергієм Петровим.

Угоду вартістю 250 тисяч доларів уклали з Михайлом Євстюхиним (Міша Довгий) - на організацію трансферу Олексія Концедалова.

Зазначається, що у 2013 році за надання послуг з укладення трудового договору з півзахисником Станіславом Драгуном самарці виплатили 300 тисяч доларів агенту Заліму Апшеву, а також уклали контракт із Дмитром Агеєвим за підписання захисника Ібрагіма Цаллагова - на 450 тисяч доларів.

Крім того, на 100 тисяч доларів підписано контракт з Кахором Муміновим в рамках угоди про переведення в клуб захисника Гії Грігалави.

Зазначимо, зараз "Крила Рад" виступають у першому російському дивізіоні. Торік команда, яка виступала у Прем'єр-лізі, відчувала величезні фінансові проблеми.

Додамо, що президент РФС Микола Толстих оголосив агентам "війну". На його думку, сферу діяльності посередників варто обмежити. Як бачимо, Толстих не дарма проводить таку політику - агенти давно і плідно співпрацюють з провінційними російськими клубами. У результаті вийшла парадоксальна для світового футболу ситуація: гравець переходить з одного російського клубу в інший безкоштовно, водночас агенти отримують величезні за мірками європейського футболу гроші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram