>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Фани просять Порошенка не йти на поступки Платіні у кримському питанні

Сьогодні Київ має відвідати президент УЄФА

Фани просять Порошенка не йти на поступки Платіні у кримському питанні
Ультрас "Динамо", архивное фото

Футбольні ультрас України звернулися до Президента країни Петра Порошенка. Фанати просять Президента не йти на компроміс з ФІФА та УЄФА щодо Криму.

"Шановний Петре Олексійовичу!

До вас звертаються ультрас України. Нам стало відомо про те, що в рамках візиту до Києва президента УЄФА Мішеля Платіні планується його зустріч з вами. Саме тому вважаємо за необхідне повідомити вас про ситуацію, за якою уважно стежить вся футбольна Україна.

Від серпня 2014 року на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим проводяться футбольні змагання під егідою Російського футбольного союзу. Оскільки Крим не є територією Росії - це є грубим порушенням статутів ФІФА та УЄФА. Однак чомусь ці організації не вживають дієвих заходів, які б змусили РФС припинити свавілля. Така бездіяльність розцінюється нами як потурання російській агресії. Адже ми добре знаємо, що вирішення інших дисциплінарних питань ніколи не вимагало від УЄФА стільки часу. Отже, УЄФА займає позицію, яка суперечить рішенням ООН та ЄС, не вводячи санкції щодо РФС і фактично легітимізуючи анексію Криму. Це дає нам підстави підозрювати цю організацію у своїй політичній грі.

Тим самим УЄФА порушує принцип невтручання політики в футбол. Адже інакше ніщо не заважало б УЄФА дотримуватися норм свого власного статуту.

Враховуючи сказане вище, дуже просимо вас ніяк не сприймати пропозиції УЄФА, які суперечать національним інтересам України і легітимізують подальшу присутність РФС на півострові.

Ультрас України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, влітку в Криму закрили всі футбольні професійні клуби. На їхньому місці виникли нові колективи, які РФС заявив у другу російську лігу. Функціонери ФІФА та УЄФА вирішили не карати Росію за порушення правил. Пізніше у Ньйоні (Швейцарія) відбулася зустріч керівників ФФУ, РФС, ФІФА та УЄФА. На зустрічі вирішено створити робочу групу, яка в листопаді представить "дорожню карту" щодо виходу з кризи. Раніше функціонери УЄФА неодноразово заявляли, що в Криму мають грати у футбол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram