>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ЗМІ: Кот-д`Івуар і Камерун зіграли "договорняк"

Нічия задовольнила обидві команди

ЗМІ: Кот-д`Івуар і Камерун зіграли "договорняк"
Фото: EPA/UPG

Гранди африканського футболу підозрюються у нечесній грі. Йдеться про збірні Кот-д`Іувару і Камеруну.

У заключному матчі відбору на Кубок Африки 2015 у групі Д збірні Кот-д'Івуару і Камеруну зіграли нульову нічию. Такий результат влаштовував обох суперників, які в підсумку випередили ДР Конго - "слони" набрали 10 очок, а "суперорлам" - 14 проти 9 у конкурента. При цьому "леопарди" також зробили крок у фінальний турнір в Екваторіальній Гвінеї, оскільки в квартетах A та G потрібних результатів не добилися Нігерія та Єгипет.

Івуарійці і камерунці заради потрібного результату в кінцівці зустрічі влаштували класичну пародію на футбол. Господарі, які мали після видалення Мбіа за фол на Жервіньйо чисельну перевагу, під свист трибун катали м'яч на своїй половині поля, гості на це спокійно поглядали. І це дало привід звинуватити сторони в "договорняку".

При цьому незадоволення поведінкою "слонів" у фінальні хвилини не завадило їхнім уболівальникам влаштувати на радощах справжнісіньку вакханалію після фінального свистка. Кілька тисяч фанатів вибігли на поле і намагалися зловити для "братання" своїх гравців, а, коли ті втекли в роздягальню, почали танцювати, зламали ворота і в підсумку влаштували масштабну бійку з поліцією. Правоохоронцям довелося застосувати кийки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram