>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Яремченко: "Карпати" проти "Шахтаря"? Не плутайте патріотизм із показухою

На "гірників" спробували натиснути

Яремченко: "Карпати" проти "Шахтаря"? Не плутайте патріотизм із показухою
Фото: http://www.fckarpaty.lviv.ua

У п'ятницю перед матчем УПЛ «Карпати» - «Шахтар» (0:2) представники львівського клубу запропонували «гірникам» вийти на гру у футболках із написом «Слава українській армії». «Шахтар» від цієї акції відмовився, спровокувавши на свою адресу бурю обурення. Валерій Ярмеченко, який понад 30 років віддав «гірникам» і тренував «Карпати», закликав не сплутувати політику і спорт:

«По-перше, не потрібно політику приплітати у футбол. По-друге, хто вирішив, в чому «гірники» мають виходити на поле? А якби вони запропонували їм вийти в жіночих сукнях, донеччани мали б це вдягнути? Це явна провокація з метою психологічного тиску на футболістів. Є ж певні ритуали, кожна команда вибирає колір екіпірування. А тут «гірникам» перед самою грою сказали одягнути якісь футболки.

Не потрібно плутати патріотизм із показухою. Психологічний настрій футболістів і так не найкращий, не кажучи вже про звичайних людей. Вони зараз не цікавляться футболом, а дивляться новини про те, яку кількість людей сьогодні було вбито в Донецьку чи Луганську. Людям не до спорту тепер. Чи ви думаєте, що футболісти абстрагуються і не можуть відчути обстановку!? Футболісти - звичайні люди, вони все відчувають і болісно реагують не деякі речі. Це не сприяє добрій грі. Сподіваюся, що це не завадить перемогти «Атлетік».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram