>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Англійські ЗМІ: Путін доручив Абрамовичу причарувати Блаттера щодо ЧС-20188

Англійцям не дає спокою російський мундіаль

Англійські ЗМІ: Путін доручив Абрамовичу причарувати Блаттера щодо ЧС-20188
Фото: lenta.ru

The Independent опублікував черговий скандальний матеріал, присвячений обставинам виборів країни-господарки ЧС-2018, який має відбутися в Росії.

За даними джерела, представники англійської заявки на проведення ЧС-2018 користувалися допомогою колишніх співробітників спецслужб для стеження і отримання інформації про своїх конкурентів, зібравши базу даних.

Зазначається, що Володимир Путін доручив сформувати групу олігархів на чолі з власником "Челсі" Романом Абрамовичем, щоб ті забезпечили перемогу російської заявки. Повідомляється, що Абрамович проводив у ПАР таємні зустрічі з президентом ФІФА Йозефом Блаттером.

Нагадаємо, вчора The Sunday Times опублікувала інформацію про те, що президент УЄФА Мішель Платіні отримав картину Пікассо за підтримку заявки Росії на ЧС-2018. Раніше у французьких ЗМІ повідомлялося, що Мішель одержав чималеньку суму за успіх катарської заявки на ЧС-2022.

Додамо, раніше ФІФА оприлюднила звіт своєї "слідчої комісії" щодо виборів господарів ЧС-2018 і 2022. За цим звітом, Росія і Катар чесно виграли вибори. Однак кілька функціонерів ФІФА не погодилися з такими висновками. Зокрема повідомляється, що доповідь оприлюднено лише частково, а "темні моменти" засекречено. Цю справу вже розслідує ФБР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram