>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Курченко перестав платити преміальні футболістам "Металіста", - Красніков

У Харкові очікується футбольна чистка

Курченко перестав платити преміальні футболістам "Металіста", - Красніков
Фото: metalist.ua

В ефірі програми «Великий футбол» колишній спортивний директор «Металіста» Євген Красніков пролив світло на конфлікт із нинішнім керівництвом клубу і розповів подробиці фінансової ситуації в Харкові.

Нагадаємо, минулого тижня з'явилася інформація про те, що гравців, тренерів та інших співробітників клубу зобов'язали написати розписку, що вони не підтримують контактів із Красніковим, якого, нагадаємо, дискваліфікувала СAS за участь у договірному матчі. Колишній функціонер «Металіста» підтвердив цей факт:

«Так, це дійсно правда, а не фальшивка. Коли я про це дізнався, теж був дуже здивований. Відповідно до закону, офіційно допомагати клубу я не можу - я просто надавав консультативну допомогу в рамках тих питань, які мені ставили. Чому цей папір з'явився саме зараз - я не розумію. Спочатку це виглядало смішно, потім - не дуже, бо сказали, що будуть звільняти людей. Це ті люди, з якими «Металіст» завойовував і «бронзу», і «срібло».

У мене з Курченком конфлікту як такого не було. У нас просто були непорозуміння з першого дня. Там ще працював віце-президент Костянтин Пивоваров, і всі спірні питання ми якось вирішували через нього. Я робив своє, Курченко фінансував. Якусь неприязнь Курченко до мене, напевно, має, але чому вона з'явилася - питати треба в нього. Найстрашніше в тому, що сьогодні матч із «Зорею», поєдинок за зону єврокубків, на стадіоні дивилися 2800 глядачів. Два роки тому на такому самому матчі із «Зорею» була 31 тисяча вболівальників. Головне - утримати в Харкові футбол, не опуститися нижче від того рівня, на якому ми були.

Дистанційно я знаю, що в клубі існують певні фінансові заборгованості. Обіцяли преміальні за третє місце, їх досі не виплачено. Преміальних минулого року взагалі не платили, гравцям сказали: «Займете третє місце - ми виплатимо певну суму». І цих грошей ніхто поки що не отримав. І ще, наскільки мені відомо, у лідерів - Папи Гуйє, Клейтона Шав'єра - контракти передбачають серйозні підйомні. Цих сум теж не виплачено».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram