>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Платіні: Пікассо від Путіна? За це можна і в суд звернутися

Мішель оголосив англійським газетярам "війну"

Платіні: Пікассо від Путіна? За це можна і в суд звернутися
Фото: EPA/UPG

Президент УЄФА Мішель Платіні назвав вигадкою матеріали англійських журналістів щодо корупції під час виборів країн-господарок чемпіонатів світу з футболу-2018 Росії і Катару відповідно.

"Хотів би підкреслити, що звинувачення Sunday Times - абсолютна вигадка, і сама газета підтверджує, що не має жодних доказів цих смішних чуток. Ця справа зараз у руках моїх адвокатів, які розглядають питання позову про захист честі і гідності", - процитувала Платіні прес-служба УЄФА.

Нагадаємо, напередодні британські ЗМІ висунули нові звинувачення в корупції під час виборів країн-господарок ЧС-2018 і 2022. Повідомлялося, що Платіні отримав картину Пікассо за підтримку заявки Росії на проведення чемпіонату світу-2018.

Як зазначає BBC News, жодних прямих доказів корупції журналісти The Sunday Times не надали. Здебільшого у доповіді описуються деталі того, яким чином підкуповували футбольних чиновників.

Це вже не перші звинувачення в нечесній боротьбі за право проведення ЧС. Раніше французькі ЗМІ неодноразово повідомляли, що катарські шейхи підкупили Платіні для отримання мундіалю. Але вагомих доказів французи так і не надали.

Додамо, що в корупції також звинувачується президент ФІФА Зепп Блаттер. Роботою Зеппа нібито зацікавилися в ФБР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram