>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Виробник тепловозів став спонсором кримського футбольного клубу

УЄФА росіянам не указ

Виробник тепловозів став спонсором кримського футбольного клубу
Сергей Аксенов
Фото: EPA/UPG

Сімферопольський ТСК (спадкоємець "Таврії"), нарешті, знайшов спонсора. Надавати фінансову допомогу сімферопольцям буде велика російська компанія Трансмашхолдинг. Про це повідомляє "Сегодня".

"Ми знайшли спонсора для ТСК. 40 мільйонів рублів вже перераховано, у тому числі на зарплату футболістам і на різні витрати.

У нас ще ялтинська "Перлина" без спонсора. У кожному разі футбол розвиватиметься. Зараз у Москві вирішуються технічні питання, ведуться переговори. Федерація футболу Росії нас теж підтримує", - заявив самопроголошений губернатор півострова Сергій Аксьонов.

ЗАТ Трансмашхолдинг виробляє магістральні та промислові електровози, магістральні та маневрові тепловози, вантажні і пасажирські вагони, вагони електропоїздів і метро.

Нагадаємо, що виконком УЄФА постановив заборонити кримським клубам брати участь у змаганнях Російського футбольного союзу (РФС) з 1 січня 2015 року. До подальших розпоряджень регіон отримав статус "особливої зони" з футбольної точки зору.

Влітку, після анексії півострова Росією всі професійні футбольні клуби були закриті. На їхньому місці з'явилися нові колективи, заявлені у другий російський дивізіон. "Нові російські" клуби неодноразово скаржилися на брак фінансів. Міністр спорту РФ Віталій Мутко у свою чергу обіцяв клубам знайти спонсорів у Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram