>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Хаві: Мадрид не чує Каталонію

У липні "Малюк", найбільший гравець в історії іспанського футболу, зав'язав зі збірною

Хаві: Мадрид не чує Каталонію
Фото: EPA/UPG

Півзахисник "Барселони" Хаві поділився думкою про політичну ситуацію в Каталонії.

"Я завжди намагаюся знайти те, що буде краще для каталонського народу. Мої корені на цій землі. Уряд у Мадриді не слухатиме нас. Я не бачу жодного діалогу. Це схоже на те, якщо б я дзвонив вам, а ви вважаєте себе моїм другом, але не піднімаєте трубку телефону", - сказав Хаві.

Зазначимо, Каталонія в різний час раніше намагалася проголосити свою незалежність від Іспанії. Каталонці після смерті Франко домоглися автономії, офіційного статусу каталонської мови і визнання каталонців нацією, окремою від іспанців.

Наразі часто йде мова про прагнення цього регіону стати незалежною державою як про наймасовіший і найближчий до реалізації сепаратистський рух у Європі.

У вересні 2012 року по всій Каталонії пройшла масова маніфестація за участю понад 1 мільйона осіб під гаслом "Каталонія - нова держава Європи".

Парламент Іспанії у квітні 2014 року заборонив проведення референдуму щодо відділення провінції. Опитування громадян на цю тему відбулося 9 листопада 2014 року, за незалежність проголосували понад 80% прийшли на опитування, при явці у 2,25 млн осіб (загальне населення - 7,7 млн).

ФК "Барселона" вважається символом Каталонії. Більшість футболістів команди неодноразово висловлювалися за незалежність регіону. Керівництво клубу вперше в історії дозволило команді у кількох домашніх зустрічах грати не в гранатово-синій формі, а в жовто-червоних кольорах Каталонії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram