>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Мутко: Росія не дасть померти футболу в Криму

УЄФА вчинив формально

Мутко: Росія не дасть померти футболу в Криму
Виталий Мутко
Фото: www.olimp2012.net

Росія, незважаючи на заборону УЄФА, розвиватиме футбол у Криму. Про це заявив міністр РФ Віталій Мутко:

"Футбол у Криму - помер? Чому ж? Те, що ухвалено в УЄФА, - це не рішення проти Росії. Там діють формально, за статутом, сподіваючись, що РФС і ФФУ самостійно врегулюють це питання.

У статуті УЄФА записано: "У разі визнання з боку ООН". Може, це і правильно - вони захищають спорт, не лізуть у політику. Не бачу тут нічого страшного. Це рішення не зв'язує рук для розвитку футболу на території Криму. Плюс є бажання УЄФА допомогти фінансово й організаційно.

Звичайно, проблема в тому, що професійний футбол там трішки зупиниться в розвитку. Але треба працювати. Ми інтегруємо Крим, це наша територія. Там, де є жорсткі регламенти, треба акуратно їх вивчати і спокійно виконувати ухвалені рішення".

Нагадаємо, що виконком УЄФА ухвалив заборонити кримським клубам брати участь у змаганнях під егідою РФС з 1 січня 2015 року. Півострів отримав статус "особливої футбольної зони".

Влітку, після анексії півострова Росією, всі професійні футбольні клуби закрили. На їхньому місці з'явилися нові колективи (ТСК, ФКЧФ, "Перлина"), заявлені у другий російський дивізіон. "Нові російські" клуби неодноразово скаржилися на нестачу фінансів. Міністр спорту РФ Віталій Мутко зі свого боку обіцяв клубам знайти спонсорів у Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram