>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Матчі "Шахтаря" в Бразилії дивитимуться у більшій частині світу, - Палкін

"Гірники" проведуть турне по Бразилії

Матчі "Шахтаря" в Бразилії дивитимуться у більшій частині світу, - Палкін
Сергей Палкин
Фото: dynamo.kiev.ua

Донецький "Шахтар" перший зимовий збір проведе в Бразилії. У Південній Америці "гірники" зберуться 8-го січня, а з 16-го по 25-е січня зіграють 5 матчів з місцевими командами. Три поєдинки будуть мати виключно товариський статус, два - в рамках турніру Гранада Кубок.

Повністю розклад бразильського турне "Шахтаря" виглядає так:

16 січня, "Шахтар" - "Байя", Сальвадор.

18 січня, "Шахтар" - "Фламенго", Кубок Гранада, Бразиліа.

21 січня, "Шахтар" - "Атлетіко Мінейро", Белу-Орізонті.

23 січня, "Шахтар" - "Інтернасьонал", Порту-Алегрі.

25 січня, "Шахтар" - "Крузейро", Кубок Гранада, Бразиліа.

Гендиректор "Шахтаря" Сергій Палкін так прокоментував майбутній "бразильський тур":

"Для нас було дуже важливо зіграти з топ-командами бразильського чемпіонату. Сьогодні це ФК "Крузейро" - чемпіон Бразилії останніх двох сезонів. ФК "Атлетіко Мінейро", звідки ми нещодавно купили Бернарда. "Інтернасьонал" - відомий бразильський клуб. ФК "Фламенго", у якого дуже велика кількість уболівальників по всій Бразилії. І ФК "Байя".

ТВ-трансляції? Зараз ведемо переговори з каналом "Футбол", обговорюємо технічні моменти.

Чому Бразилія? Третина бразильських футбольних уболівальників знає "Шахтар". Адже у збірній виступають Вілліан і Фернандіньо - наші екс-футболісти. До того ж нещодавно в "селесао" викликали Луїса Адріано, Фреда і Дугласа Косту. Це плюс для нас, тому що інтерес бразильців до футболу великий, а до збірних особливо! Упевнений, майбутні матчі подивляться не тільки в Україні і на південноамериканському континенті, а й у більшій частині світу. Така подія відбудеться вперше в історії і нашого клубу, і українського футболу в цілому. З іншого боку, ми всі розуміємо, що сьогодні УЄФА посилює вимоги в рамках фінансового Fair Play. І тим самим змушує нас думати про додаткові джерела доходів. Бразильський ринок активно розвивається - і тут відкриваються широкі перспективи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram