>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Гангстер" Усманов допоможе РФС розрахуватися з Капелло

Найбагатша людина Росії надасть Толстих кредит

"Гангстер" Усманов допоможе РФС розрахуватися з Капелло

Найближчими днями РФС нарешті заплатить Фабіо Капелло зарплату за останні 6 місяців (йдеться про суму у $4 млн). За інформацією російських ЗМІ, олігарх Алішер Усманов відгукнувся на прохання міністра спорту РФ Віталія Мутка і погодився надати РФС пільговий кредит для погашення заборгованості перед Капелло. Сума кредиту, за неофіційною інформацією, становить близько 400 мільйонів рублів ($6 млн).

Зазначимо, 61-річного Усманова у 2014 році Forbes визнав найбагатшою людиною Росії зі статком у розмірі $18,6 млрд. Олігарх також є акціонером лондонського "Арсеналу" (частка Усманова - 14,8%). У минулому Усманов, як повідомляли його представники, виділив РФС 300 мільйонів рублів на безоплатній основі - "в рамках благодійної діяльності".

Додамо, за повідомленням російських ЗМІ, до Усманова по "допомогу" звернувся не президент РФС Микола Толстих, а безпосередньо міністр спорту РФ Віталій Мутко.

З 2008 року Усманов очолює Міжнародну федерацію фехтування. Крім того, олігарх, брав участь в організації Олімпіади в Сочі. У британських ЗМІ, Усманова називають "гангстером" та "мафіозі" і постійно нагадують, що у 1980 році Алішера засудив судом СРСР на 8 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram