>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Металіст" навесні може перебратися в Суми

Харків'яни не хочуть платити 400 тисяч гривень за оренду стадіону у "Першій столиці"

"Металіст" навесні може перебратися в Суми

Харківський "Металіст" домашні матчі весняної частини сезону може провести в Сумах. Клуб не може домовитися з Харківською обласною державною адміністрацією щодо оренди стадіону "Металіст".

За оренду стадіону на один матч обласна влада хоче отримувати 250 тисяч грн. Однак ця сума не влаштовує "Металіст", тому що, крім оплати оренди спорткомплексу, футбольний клуб зазнає додаткових витрат у розмірі 140 тисяч грн для організації та проведення кожного матчу (робота стюардів, комунальних, медичних служб і служб безпеки). На додачу до оплати за стадіон, клуб має сплачувати оренду за використання підтрибунних приміщень та будівлі дитячої академії - близько 100 тисяч грн щомісяця. Таким чином, один домашній футбольний матч "Металіста" коштуватиме клубу майже півмільйона гривень.

Повідомляється, що "Металіст" готовий платити за кожен матч 180 000 грн (торік один матч коштувів 150 тисяч). Оплату використання підтрибунних приміщень стадіону і будівлі академії клуб оцінив додатково у 50 тисяч грн.

Якщо ж обласне керівництво не піде на зустріч клубу, "Металіст" готовий переїхати в інше місто. Як "запасний аеродром" називають стадіон "Ювілейний" у Сумах, оренда якого коштуватиме клубу набагато дешевше.

Нагадаємо, раніше керівництво "Металіста" заявляло, що Прем'єр-ліга і ФФУ можуть заборонити грати в Харкові через проблеми з безпекою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram