>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу: шкода, в більшості не зуміли забити "Баварії"

"Гірники" у першому матчі у 2015 році виглядали непогано

Луческу: шкода, в більшості не зуміли забити "Баварії"
Фото: EPA/UPG

У вівторок донецький "Шахтар" у першому матчі 1/8 фіналу ЛЧ зіграв внічию з "Баварією" (0:0). Після гри Мірча Луческу зазначив, що задоволений грою своєї команди:

"Скажу коротко... Напевно, всі втомилися, і дуже пізно... Задоволений сьогоднішньою грою і тим, що, напевно, всі навколо теж задоволені. В умовах, в яких ми працюємо і живемо, а також зважаючи на те, що ми не проводили офіційних матчів два місяці, наше перше завдання - залишити гарне враження. І щоб при цьому у нас іще були шанси на другу гру. Вони поки в нас є! Так само як і час до 11 березня. Тепер ми проведемо товариські матчі на зборах. Потім почнеться чемпіонат. Підготуємося таким чином, щоб у Мюнхені спробувати пройти далі. Ми грали проти дуже гарної, організованої команди. "Баварія" приїхала до нас у Львів з великим ентузіазмом після рахунку 8:0 у поєдинку з "Гамбургом". Це змусило нас бути більш уважними і організованими в оборонних діях. І менше уваги приділяти атаці. А коли ми все ж ішли вперед, нашим суперникам доводилося фолити. Це призвело і до жовтих карток, і до видалення. Шкодую тільки про те, що у чисельній більшості ми не показали свій футбол. Замість того, щоб контролювати м'яч і обігравати суперника, який був у меншості, ми чомусь почали грати довгими передачами. Це стосується наших захисників. Такі передачі не завжди були зручними, тож нашим атакувальним гравцям доводилося приймати м'яч у не дуже комфортних умовах. Обидві команди показали досить гарний футбол. Думаю, для початку чемпіонату ми виглядали непогано.

На жаль, помилялися в обороні, зокрема Ракицький кілька разів. Це призвело до того, що суперник періодично створював моменти. Певною мірою ми хотіли себе убезпечити. Це проблема, з якою ми повинні зробити висновки. Поки ще фізичний стан не дозволяє нам 90 хвилин виглядати так, як ми хочемо, проти команди, яка вже грає в чемпіонаті, та й взагалі є дуже хорошим клубом. Була помітна свіжість Нема, який вийшов наприкінці. Веллінгтон сьогодні виглядав досить легким.

"Баварія"... За великим рахунком багато моментів вони не створили. Якби у нас було більше практики та офіційних матчів, могли б досягти кращого результату. Хоча ще раз повторю: якщо "Баварія" нас пройде, вони будуть у фіналі турніру. Це дуже гарна команда. Якщо підсумувати вік наших опорників - їм разом 40 років, а Швайнштайгеру і Алонсо - 63 роки. У них на 23 роки більше досвіду, і це теж про щось говорить".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram