>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Фігу запропонував збільшити ЧС до 48 збірних

Луїш намагається заручитися підтримкою "Третього світу"

Фігу запропонував збільшити ЧС до 48 збірних
Фото: peoples.ru

Колишній півзахисник "Реала", "Барселони" і збірної Португалії Луїш Фігу висунув програму, з якою він боротиметься за пост президента ФІФА.

"Я вважаю, що ми маємо розглянути пропозицію щодо розширення числа учасників чемпіонатів світу з 32 до 40 або навіть 48 команд. Обидва ці варіанти можливі, якщо збільшити тривалість турніру всього на три-чотири дні. Якщо розширення відбудеться, я вважаю, що додаткові команди повинні представляти неєвропейські асоціації", - сказав Фігу.

Португалець також пообіцяв перерозподілити доходи ФІФА, збільшивши виплати всім федераціям.

"ФІФА належить федераціям, що входять до неї, тому буде природно, якщо доходи ФІФА розподілятимуться між ними безпосередньо. Мої пропозиції призведуть до того, що кожна асоціація за чотирирічний цикл отримуватиме додатково по 8-10 мільйонів доларів", - додав кандидат у президент ФІФА.

За посаду також посперечаються главу ФІФА Йозеф Блаттер, принц Йорданії Алі бін Аль-Хусейна і президент голландського футбольного союзу Міхаель ван Прааг. Вибори пройдуть 29 травня в Цюриху.

Фаворитом в майбутній гонці вважається Блаттер, який керує ФІФА з 1998 року. Фігу, заговоривши про збільшення числа команд на ЧС, намагається позбавити швейцарця підтримки Африки та Азії.

Раніше представники європейських асоціацій неодноразово критикували швейцарця. На їхню думку, через невгамовний апетит Блаттера страждає імідж всього футболу. До того ж Зепп, погнавшись за грошима (мундіалі в ПАР, Бразилії, Катарі, Росії), почав обмежувати Європу.

Однак навряд чи навіть такий хід Фігу допоможе йому перемогти на майбутніх виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram