>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Якщо Коломойський виграє вибори у ФФУ, це буде підозріло, - Павелко

Боса "Дніпра" насторожило сходження кандидатів із дистанції

Якщо Коломойський виграє вибори у ФФУ, це буде підозріло, - Павелко
Фото: http://football.ua

6 березня відбудуться позачергові вибори президента ФФУ. На вакантну після відходу Конькова посаду претендують Андрій Павелко й Ігор Коломойський. Павелко, який уже заручився підтримкою більшості, впевнений, що президент «Дніпра» вирішив балотуватися для того, щоб простежити за «чесністю» виборів:

«Конкуренти? Наскільки мені відомо, Лубківський шукав підтримку у різних груп впливу. Я з ним зустрічався. Він сказав, що його підтримали і Ахметов, і Коломойський. Але регіональні федерації відмовлялися його висувати, більшість на той момент уже визначилися з вибором - для Лубківського це стало сюрпризом і, швидше за все, спонукало відмовитися від ідеї брати участь у виборах. А щоб виправдати відмову, була вигадана легенда з тиском.

Ви зрозумійте, він навіть не висувався офіційно, це була ініціатива колективного члена «Футбол-Захід» - сам він не подавав заяву у ФФУ і ніде не заявляв про свою участь у виборах. Як його можна було зняти?

Мені навіть було б вигідніше, щоб він пішов до кінця - в команді Лубківського йшли Татулян і Дяченко, колективні члени були налаштовані категорично проти цих людей.

Коломойський? Його насторожило, що знялися деякі кандидати, і потрібно відстежити чистоту процесів. Це дослівно. Є сумніви, що вибори без Харченка та Лубківського будуть не зовсім чесними. Якщо спонукало дійсно це, тоді я тільки партнер і колега Коломойського. Теж хочу, щоб вибори пройшли без підкупу, залякувань, погроз, тиску, максимально чесно і відкрито. Якщо Коломойський каже, що прийшов з метою проконтролювати чесність виборів, а сам виграє - це буде... підозріло.

Головне - не допустити зриву конгресу. Якщо раптом делегати не приїдуть і кворум не відбудуться, ми спровокуємо наш футбол у круте піке. УЄФА і ФІФА не пробачать нам другий такий цирк, ім'я ми собі вже не повернемо.

Я очолюю ФФУ? Я не став в.о. Зрозумійте, мені це не треба... Я не підписав жодного документа на цій посаді і не збираюся. Це рішення ухвалив виконком, без моєї участі й інтересу. Є президент (Коньков), який іде у відпустку. І пише в рішенні виконкому, кого він бачить виконувачем обов'язків. Це його особисте рішення. Мабуть, він не хотів довіряти посаду Попову через недружні відносини».

Додамо, раніше Коломойський заявив, що вирішив балотуватися в президенти ФФУ через підкилимну боротьбу, яка розгорнулася в Будинку футболу. На його думку, конкурентів Павелка (Лубківський, Харченко) змусили добровільно зійти з дистанції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram