>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українець Пашаєв не має права грати за збірну Азербайджану

Павло у 2009 році провів два матчі за нашу збірну

Українець Пашаєв не має права грати за збірну Азербайджану
Фото: tsn.ua

Український захисник Павло Пашаєв може змінити своє громадянство. У послугах 27-річного футболіста зацікавлені в Азербайджані.

Федерація футболу Азербайджану (АФФА) вже звернулася до ФІФА з цього приводу. Повідомляється, що Пашаєв як етнічний азербайджанець, висловив бажання виступати за збірну своєї історичної батьківщини.

У Федерації футболу України у свою чергу заявили, що Павло грав за збірні нашої країни молодшого віку, але в основну ніколи не залучався, стверджує АФФА. Це не відповідає дійсності, оскільки в активі Пашаєва є 2 матчі за національну збірну України. Павло зіграв по тайму в товариських іграх проти Словаччини та Сербії у 2009 році. Таким чином, Пашаєв "заграний" за Україну і апріорі не може виступати за Азербайджан.

Зазначимо, Павло, батько якого є азербайджанцем, народився у Красному Лучі (Луганська область). У 2004 році Пашаєв разом із братом-близнюком Максимом (загинув в автокатастрофі у 2008 році) потрапив у систему "Дніпра". Однак більшу частину кар'єри захисник провів в оренді у "Кривбасі" та "Карпатах". Торік Пашаєв перебрався в запорізький "Металург".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram