>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росія допоможе Криму запустити футбольну лігу

Старт нового турніру перенесено з березня на серпень

Росія допоможе Криму запустити футбольну лігу
Александр Красильников
Фото: xsport.ua

Перший професійний чемпіонат у Криму може стартувати в серпні. Такі підсумки поїздки комісії УЄФА на півострів, повідомив глава федерації футболу Севастополя Олександр Красильников:

"Члени комісії заявили, що УЄФА - це спортивна організація та політичні процеси, що відбуваються у світі, на неї не впливають. Концепцію, яку ми запропонували, оцінили позитивно. За умови вдалого збігу обставин чемпіонат Криму може стартувати наприкінці серпня. Для цього необхідно, щоб усі наші дії не суперечили статуту УЄФА.

Хотілося б, щоб уже в березні команди почали збиратися, щоб почали проводитися турніри. Однак для цього потрібне фінансування. З питань фінансування будемо говорити з міністром спорту РФ Віталієм Мутком, завдяки якому візит УЄФА до Криму відбувся", - заявив Красильников, який раніше був президентом "Севастополя".

Нагадаємо, у четвер комісія УЄФА на чолі з членом виконкому Франтишеком Лавринцем, відвідали Крим. За підсумками поїздки ухвалили рішення про створення на півострові двох ліг: професійної та юніорської. У першій братимуть участь 8 команд.

Додамо, раніше очікувалося, що чемпіонат Криму стартує в березні. Однак через відсутність фінансування та потрібної кількості команд (наразі в турнірі готові взяти участь 6 команд з Сімферополя, Севастополя, Ялти, Феодосії, Алушти і Керчі) запустити проект навесні не вдалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram