>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Динамо" в Англії ще не перемагало: 11 ігор, 9 поразок

З "ірисками" кияни ще не зустрічалися

"Динамо" в Англії ще не перемагало: 11 ігор, 9 поразок
"Сток" киевляне победить так и не сумели
Фото: Макс Левин

Київське «Динамо» сьогодні в рамках 1/8 фіналу ЛЄ зустрінеться з англійським «Евертоном». Перший матч кияни проведуть у Ліверпулі.

Туманний Альбіон «Динамо» так і не піддався. Кияни провели 11 ігор, у яких зазнали 9 поразок і 2 матчі звели внічию.

Перша зустріч датована 1982-м роком. У рамках ¼ фіналу Кубка чемпіонів «Динамо» програло «Астон Віллі» - 0:2 (перша гра - 0:0). Наступна зустріч відбулася аж 1997-го. На груповому етапі ЛЧ кияни, якими керував Валерій Лобановський, програли «Ньюкаслу» - 0:2 («Динамо» до того часу вже завоювало путівку в плей-оф). У наступному сезоні кияни знову в групі ЛЧ зіграли з «Арсеналом». Гол Сергія Реброва на 90-й хвилині приніс «Динамо» нічию.

У листопаді 2000 року кияни в ЛЧ мінімально програли МЮ - 0:1. У наступному сезоні «Динамо» з ідентичним рахунком поступилося «Ліверпулю». 2002-го кияни, яких очолив Олексій Михайличенко, програли «Ньюкаслу» - 1:2. У 2003-му році команду Михайличенка переграв «Арсенал» - 0:1. Через чотири роки МЮ розгромив «Динамо» - 0:4. 2008-го жереб знову звів киян з «Арсеналом». І знову Арсен Венгер був сильнішим - 1:0 (Бендтнер, 87-ма хвилина).

Ще дві зустрічі кияни провели в рамках Ліги Європи. У березні 2011 року, в рамках 1/8 фіналу, Юрій Сьомін зумів перемогти «МанСіті». В Англії кияни програли 0:1, але в Києві були сильнішими - 2:0. Нарешті, наступного сезону «Динамо» розійшлося миром зі «Сток Сіті» (1:1) на груповому етапі.

«Евертон» же тільки раз грав із представниками України. 2007 року у кваліфікації Кубка УЄФА «іриски» з боями пройшли «Металіст». У Ліверпулі підопічні Мойєса зіграли внічию (1:1), а от у Харкові перемогли - 3:2.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram