>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу: три тижні без футболу? Федерація не думає про клуби з Донбасу

"Містер" згадав про футбольну етику

Луческу: три тижні без футболу? Федерація не думає про клуби з Донбасу
Фото: EPA/UPG

27 березня збірна України в рамках відбору на Євро-2016 зіграє з Іспанією. Раніше Михайло Фоменко попросив для кращої підготовки до цього матчу перенести матчі Прем'єр-ліги, які мали відбутися 21-22 березня. УПЛ відмовила тренерові збірної. Водночас ФФУ внесла корективи в календар чемпіонату. Тож тепер у календарі УПЛ виникла «дірка» на три тижні. Мірча Луческу розкритикував таке рішення Федерації:

«Це сурогатний чемпіонат, як я говорив - штучний. Напевно, він не повинен проходити так. І зараз не зрозуміло: три тижні не грати у футбол! Напевно, ніхто не думав про клуби з Донбасу, чиї президенти зазнають дуже великих збитків, щоб зберігати ці команди в чемпіонаті України. Хоча і знають, напевно, що шансів виграти турнір ніхто не має.

Не проводимо матчі три тижні, але платимо футболістам. Це великі витрати! Хтось хоче летіти додому... Мені не дуже все це зрозуміло: як узагалі можна було такий чемпіонат організувати? Тепер уявіть собі, що сталося б, якби всі команди Донбасу не змогли брати участь через дуже великі витрати, ігри без своєї публіки, постійне проживання в інших містах. Усім президентам клубів Донбасу потрібно дякувати за те, що вони зберігають команди і чемпіонат триває. Зараз йдеться не тільки про «Шахтар». А про всі команди, які, на жаль, виїхали з Донбасу.

Три тижні не грати - це буде взагалі нереально! Ще раз повторюю: футболістам же платять за цей час, а це дуже великі витрати. Тож я не дуже задоволений тим, що переривається чемпіонат аж на три тижні. Він повинен проводитися згідно з установленими датами, за тим календарем, який затверджено. Від цього потерпає не тільки та чи інша команда, а весь чемпіонат. Країні й українському футболу важливо пройти цей складний період і знову прийти до хорошого чемпіонату, де в усіх однакові шанси, де присутня футбольна етика».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram