>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Барса" перекладає відповідальність за трансфер Неймара на померлого тренера

Віланова наполіг на придбанні бразильця

"Барса" перекладає відповідальність за трансфер Неймара на померлого тренера
Тито Виланова
Фото: bolanews.com

Президент «Барселони» Жозеп Бартомеу дав свідчення в суді у справі про трансфер форварда Неймара.

Cadena SER повідомляє, що Бартомеу на засіданні тричі наголосив, що бразильця придбали на рік швидше, ніж планували, за наполяганням колишнього тренера каталонців Тіто Віланови, який помер у квітні минулого року.

За словами Бартомеу, Віланова мав намір посилити атакувальну лінію команди Неймаром, оскільки більше не розраховував на Давида Вілью.

Сім'я та представники бразильського футболіста планували перебратися в Європу тільки після ЧС-2014, проте колишній президент синьо-гранатових Сандро Россель, який має хороші стосунки з батьком гравця, переконав їх погодитися на перехід на рік раніше, а це призвело до істотного збільшення суми трансферу.

Нагадаємо, що «Барселона» заявляла, що Неймар обійшовся клубу в 57,1 мільйона євро, однак прокуратура вважає, що насправді клуб заплатив щонайменше 83,3 мільйона євро.

У зв'язку із судовим процесом з посади президента «Барселони» раніше пішов Сандро Росель. Його звинувачували в приховуванні 40 мільйонів у рамках цієї угоди. Крім того, повідомляли, що "Барселона" не доплатила в казну Іспанії більш ніж 9 мільйонів євро податків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram