>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Дніпро" про перемогу над "Брюгге": Бог винагородив нас за терпіння

Сьогодні дніпропетровці дізнаються свого наступного суперника

У четвер "Дніпро", обігравши "Брюгге" (1:0), вперше у своїй історії дістався півфіналу Ліги Європи. Головний тренер "Дніпра" Мирон Маркевич в ефірі каналу 2+2 заявив, що його вихованців винагородили за терпіння:

"Це найкращі почуття. На нас ніхто не ставив, навіть у груповому турнірі, але ми якось так пройшли всі етапи. Зараз команда у півфіналі, це дуже приємно. Думаю, що футболісти самі розуміли, що це їхній шанс. Вони виходили на кожен матч і намагалися показувати хорошу гру. Шахов планувався у гру, але я не думав, що він вийде відразу після першого тайму. Він "Хайдуку" минулого року забив дуже важливий матч. Добре, що заміна спрацювала.

"Брюгге" - дуже дисциплінована команда, просто так вони б не програли. Нам треба було терпіти і чекати свого моменту. Я добре вивчив, як "Брюгге" грав з "Бешикташем" на виїзді, тоді вони турків спіймали на контратаках і забили три м'ячі.

Дуже сильно зіграв Ротань, напевно, це найкраща його гра. Лучкевич теж не знітився. Ми його до цього готували вже давно, він грав з "Інтером", з "Олімпіакосом".

Вдячний, що кияни прийшли і нас підтримали, вони дуже сильно допомогли нам. Дніпропетровськ вітаю з виходом у півфінал".

Капітан команди Руслан Ротань зазначив, що домогтися історичної перемоги допомогли вболівальники (на гру прийшло 16 тисяч глядачів):

"Грали обережно, і ми, напевно, використали єдину помилку оборони суперника. Насамперед, віддам належне команді. Усі б'ються на 200 відсотків, і, думаю, за таку самовіддачу Бог винагородив нас результатом. Чесно кажучи, не очікував, що сьогодні прийде так багато глядачів. Багато хто приїхав з Дніпропетровська, і велике спасибі всім, хто нас підтримував. 12-й гравець нам сьогодні допоміг".

Євген Селезньов в ефірі каналу 2+2 підкреслив, що щастить найсильнішим:

"Чесно, ще не до кінця розумієш емоції. Емоції, звичайно, хороші, але, думаю, ще не всі усвідомили, куди ми потрапили. Ніхто не очікував, що ми потрапимо у півфінал такого турніру. Грали обережно, бо розуміли: якщо пропустимо, буде дуже важко. Те саме можна сказати і про "Брюгге".

Нам щастить? Щастить найсильнішим, як кажуть. Якщо хочемо проходити, все має складатися на нашу користь. Поки все нормально, і, дай Боже, щоб так тривало й далі".

Автор переможного м'яча Євген Шахов розповів, що сказав йому Маркевич, випускаючи на заміну:

"Складно описати, як саме я забив переможний м'яч. Вирішив прибрати під себе, під ліву ногу, пробив, після чого випав рикошет, і м'яч залетів за спину воротарю. Емоції переповнюють, ми у півфіналі!

Тренер, випускаючи мене на заміну, просив зв'язати гру, привнести гостроту в атаку. А ще сказав, щоб я спробував забити, як у грі раунду плей-оф із "Хайдуком". Так і вийшло!".

Фото: ФК "Дніпро"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram