>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Війна у "Спартаку": вірменський гравець звинуватив тренера-турка у дискримінації

"Народну команду" знову лихоманить

Війна у "Спартаку": вірменський гравець звинуватив тренера-турка у дискримінації
Мурат Якин
Фото: EPA/UPG

У московському "Спартаку" розгорівся неабиякий скандал. Вірменський легіонер "нерідної команди" Арас Озбіліс (вірмен за національністю) звинуватив тренера Мурата Якіна (турок, народився у Швейцарії) у дискримінації за національністю:

"24 квітня, у день столітньої річниці геноциду вірменів в Османській імперії, Якін перевів мене у другу команду. Це було б смішно, якби не було так сумно...

Я постійно відганяв від себе ці думки, але тепер запитую себе, можливо, все це відбувається, тому що я вірмен, а тренер - турок?

Партнери, як і я, не вірять у те, що відбувається. Коли тренуємося разом, вони не вірять, що мене не було рік на полі. Питають, за що, і я не знаю, як відповісти. Що думає з цього приводу Юра Мовсісян (нападник команди)? А що може думати людина, яка останні роки забивала щонайменше 15 голів за сезон, але якому відразу перестають довіряти і випускати на поле. Він що, міг так швидко з одного з кращих нападників у країні перетворитися на запасного? Може, не в ньому справа?"

Зазначимо, кілька років тому Арас вважався одним із найперспективніших гравців російської Прем'єр-ліги. "Спартак" заплатив "Кубані" за гравця близько 8-12 млн євро. Проте минулого року Озбіліс отримав травму, через яку пропустив практично рік. Відновився Арас тільки в березні.

Додамо, Озбіліс (вірменин за національністю) народився і виріс у Стамбулі. Повідомляється, що його предки постраждали під час геноциду.

У російських ЗМІ з'явилася інформація, що за Озбілісом чітко проглядається тінь Джевана Челоянца (член ради директорів "Спартака"). Джеван минулого року був проти призначення Якіна. Навесні, після серії поразок, Челоянц спробував ініціювати відставку тренера, лобіюючи при цьому кандидатуру Дмитра Аленічева.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram