>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Суркіс: Мбокані поводиться як дитина

"Динамо" - професійний клуб, а не дитячий садок

Суркіс: Мбокані поводиться як дитина
Фото: fcdynamo.kiev.ua

Президент «Динамо» Ігор Суркіс прокоментував конфлікт Дьюмерсі Мбокані з головним тренером команди Сергієм Ребровим:

«Я зустрічався з футболістом у вівторок вранці і розмовляв півтори години. Настрій Мбокані мені зрозумілий, але він, я сказав би, плутає особисте із публічним. Сподіваюся, що мені вдалося його переконати. Дьюмерсі - не один в команді, і колектив не зобов'язаний підлаштовуватися під нього. Сподіваюся, Дьюмерсі не просто почув мене - прислухався до сказаного. Якщо ж ні - через місяць, коли завершиться турнір і відкриється трансферне вікно, ми будемо готові розглянути пропозиції щодо цього гравця. Влаштує варіант нас і Мбокані з його ймовірним новим клубом - футболіст піде. А ні - буде зобов'язаний відпрацьовувати свій контракт, в якому його і наші зобов'язання прописані до дрібниць.

Те, що гравець переживає з приводу відсутності ігрової практики, мені, як президенту клубу, навіть імпонує. Не виключаю, що певну образу Мбокані спровокувала його відсутність у заявці на матч із «Говерлою». Але ставлення до справи має бути професійним: не виходячи на поле, він же не відмовляється від зарплати, яку виплачують регулярно.

Загалом упевнений, що інцидент вичерпано, а Дьюмерсі швидко повернеться до нормального фізичного і психологічного стану - і буде нам корисним ще цього сезону. Адже команду очікує непростий фінішний відрізок - півфінал і, ми віримо, фінал Кубка України, завершальні тури чемпіонату...

Дьюмерсі - доросла людина, йому 29 років, але деякі події він сприймає просто як дитина. Дав йому зрозуміти: якщо вважає себе професійним футболістом, зобов'язаний виконувати всі свої обов'язки. У нас професійна команда, а не дитячий садок».

Нагадаємо, після матчу з «Говерлою» Мбокані дав відверте інтерв'ю, в якому заявив, що Ребров морально його «вбив», не включивши до складу на матч проти ужгородців. Також конголезець, який обійшовся киянам у 8 млн євро, зазначив, що влітку має намір покинути «Динамо».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram