>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гвардіола: поразка 0:3 не відображає того, що відбувалося на полі

Геній Мессі визначив підсумок битви титанів

Гвардіола: поразка 0:3 не відображає того, що відбувалося на полі
Фото: EPA/UPG

Головний тренер «Баварії» Хосеп Гвардіола взяв на себе провину за розгром на «Ноу Камп»:

«Усі в роздягальні дуже засмучені підсумком матчу. Ми не хотіли поступатися, намагалися володіти м'ячем і контролювати перебіг матчу. Усе складалося непогано, але талант Мессі визначив підсумок зустрічі. Складно прийняти поразку з рахунком 0:3, вона не відображає того, що відбувалося на полі. Ми не притискалися до своїх воріт, тому що суперник настільки хороший, що однаково знайшов би простір, щоб забити. Нам потрібно було відтіснити «Барселону» від своїх воріт. Ми хотіли більше володіти м'ячем, тому що проти «Барселони» потрібно або захищатися, або контролювати перебіг матчу. Найкраще - позбавити її м'яча. Можна було обійтися і без третього гола.

У каталонців дуже хороша команда. Вони зараз на піку формі в усіх аспектах гри. Щоб контролювати Неймара або Суареса, не можна давати їм розбігтися. Коли нам забивали перші два м'ячі, позиційно ми діяли неправильно, а в епізоді з третім голом уже нічого не можна було зробити.

З чотирма захисниками ми діяли надійніше, ніж з трьома. В останні хвилини матчу ми втратили контроль. Ми завжди прагнемо забити. Ми показали хороший футбол до першого пропущеного гола, але потім утратили контроль.

Я пишаюся своєю командою. Протягом останніх місяців ми мали багато проблем, але ми дійшли так далеко. Ці хлопці виграли багато трофеїв за останні роки, навіть чемпіонат світу.

Провину беру на себе, а гравцям можу лише подякувати. Ми знали, з ким граємо сьогодні.

Тактика з наголосом на володіння м'ячем завжди працювала добре для мене, по-іншому я футбол не бачу».

Зазначимо, «Баварії» на «Ноу Камп» не допомогли травмовані Роде, Бадштубер, Роббен і Рібері. Мюнхенці провалили початок матчу, дозволивши Нойєру створити біля воріт 3 небезпечні моменти. Провали в обороні змусили Гвардіолу внести корективи в тактичну побудову своєї команди - «Баварія», яка почала гру в 3 центральних захисників, перейшла на гру в чотирьох захисників. Ці зміни дозволили мюнхенцям погасити «пожежі» у своєму штрафному. Але у другому таймі результат матчу вирішив Мессі, який забив дубль протягом трьох хвилин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram